Ulceracija na penisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
mile87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 2:08 pm

Ulceracija na penisu

Post od mile87 »

Posto nisam video da neko ima slican problem morao sam da otvorim novu temu...

Pocetkom oktobra meseca pojavila mi se neka cudna izraslina (nalik na bubuljicu) ispod glansa na penisu. U prvi mah sam mislio da nije nista ozbiljno, ali posto se stanje nije poboljsalo narednih 10-tak dana otisao sam kod dermatologa. Nakon pregleda poslat sam na testiranje na sifilis koji je bio negativan, a zatim sam u narednih nekoliko nedelja dobijao terapije elocom krem, stanicid mast pa nakon toka dekanol krem, ali nista od toga nije pomagalo (u medjuvremenu ta "bubuljica" je prerasla u ulceraciju) . Dobio sam uput za urologa koji mi je rekao da to nije nista strasno i da je to mozda ozleda nastala tokom masturbiranja. Da napomenem da nisam imao nikakve seksualne odnose tako da mi je ova pojava jako cudna. Trenutno ulceracija ima tendenciju da se ponekada zatvori, a zatim otvori. Na dodir je bezbolna a ivice su zadebljane, a ispod povrsine koze se ne oseti da se ista nalazi tj. kao da je sve porvsinske prirode.
Bio sam na spaljivanju tecnim azotom i cekam da vidim kako ce reagovati... i kao i svi niko nije znao da mi kaze sta bi to moglo biti i to me najvise brine (najnovija pretpostavka je da je bradavica)

Zeleo bih da cujem vase misljenje sta bi to moglo da bude. Unapred hvala na odgovoru!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Ulceracija na penisu

Post od Dr011 »

da li je ovo slika posle spaljivanja tecnim azotom?
mile87
Novi član
Novi član

Post od mile87 »

nije... to je bilo pre spaljivanja... sada je malo drugacijeg izgleda... u sustini ima isti naj oblik samo su ivice "kratera" nize...
za nekoliko dana trebam ici na kontrolu i ponovno spaljivanje....
poslednja dijagnoza je kontaktni dermatitis :roll:

i jos jedno pitanje... da li ovo tretiranje tecnim azotom moze da dovede do povecanja limfnih zlezdi u preponama?
posto sam primetio da su se povecale bas negde u vreme prvog tretmana :o
radio sam i urinokulturu i kks i sve je u granicama normale... doktorica je na osnovu toga zakljucila da nema zasto da se brinem...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

kontaktni dermatitis se ne spaljuje azotom...trebalo bi da se opet uradi pregled, eto kazes kontrola je za par dana, ovako sa slike stvarno nisam siguran sta moze tacno da bude...i nemoj da zaboravis da spomenes lekaru za te zlezde u preponama, potrebno je pogledati to da se vidi da li je znacajno ili ne...
mile87
Novi član
Novi član

Post od mile87 »

znam da je nejasno posto i doktorici nije bilo bas jasno posto svaki put kada sam isao je menjala dijagnozu... tako je prvo bila pretpostavka da je sifilis, pa kada sam odradio test na sifilis i ispostavilo se da nije to onda je dijagnoza bila ekcem, pa bradavica, pa sada dermatitis... mislim to za dermatitis sam na osnovu sifre bolesti zakljucio mada to ne mora nista da znaci :-?
sto se zlezdi tice, napomenuo sam joj i kada je popipala poslala me na analizu krvi i urina... i posto su svi rezultati bili ok zakljucila je da nije nista... ali meni vrag nije dao mira i otisao sam do onkologa i on me je samo ispipao i rekao da on nista znacajno ne primecuje... tada mi je pukao film i otisao sam kod privatnika, kod urologa koji me je ultrazvukom snimio i najveca zlezda je 1.3-1.4 cm i prepisao mi je penicilin... i tako sada pijem penicilin...
takodje mi je nasao na testisu tj. na ovojnici testisa neko zadebljanje velicine 2-3 mm i poslao me da uradim tumor markere za svaki slucaj, ali kaze da ne veruje da je tumor posto su sami testisi OK, ali da odradim markere za svaki slucaj...

eto tako da se svaki put nadje nesto novo... vec me je strah da idem do doktora :o
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

bas te poteralo, ali nadam se da ce sve uskoro biti uredu...uradi to sto ti je receno, idi na kontrolu, pa ce se videti, valjda sve to prestane...
mile87
Novi član
Novi član

Post od mile87 »

evo odradio sam te tumor markere i rezultati su sledeci...

LDH 349 norrmal do 379
betaHCG <1.0 normal do 2.2
AFP 6.9 normal do 6.6

sta znaci kada je blago povisen ovaj AFP? da li to znaci da imam tumor ili...?
citao sam negde da to mozda ima veze sa jetrom, inace imam blago povisen AST (pretpostavka doktora da je to zato sto se aktivno bavim sportom) dok je ALT u granicama normale...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

to blago povisenje moze a i ne mora da ima znacaj...kad je tako granicno mogu se ponoviti analize...
inace markeri su znacajni prevashodno za razlikovanje vrste tumora, jer postoje tumori sa povisenim i tumori sa normalnim vrednostima tumor markera, zato nalaz treba tumaciti u sklopu klinicke slike, palpatornog, ultrazvucnog nalaza i drugo, tako svakako idi na kontrolu kod urologa sa tim nalazima da se uzevsi sve u obzir zakljuci da li postoji problem ili ne...
nadam se da ce sve biti ok, pa javi!
mile87
Novi član
Novi član

Post od mile87 »

evo kakvo je trenutno stanje...
bio sam ponovo na pregledu kod urologa, pregledao je rezultate i ponovo kvrzicu na testisu i uvecane zlezde i dao mi je da pijem palitrex pa da ponovo dodjem na kontrolu za mesec i po, dva... iako sam ispio jednu terapiju sinacilina, zlezde su i dalje tu, ali kako doktor kaze nisu nesto preterano velike da bi radili biopsiju i slicne stvari... rezultati na hlamidiju i svi ostali su negativni, saprofitna flora itd. sve u svemu su svi rezultati u redu. onaj povecan afp kao sto ste i vi rekli je i on potvrdio da nema neki znacaj ali da ponovim ponovo za sledecu kontrolu.
sto se tice dermatolog, kada sam otisao bila je drugi dermatolog tj. nacelnica, stvarno zena uliva poverenje da zna sta radi, dok se sa prethodnom i nije moglo bas reci... sve u svemu koliko sam video ona prethodna vise ne prima pacijente vec je premestena na odeljenje, tako da kod nje verovatno vise necu ici nego ce me leciti ova nova.
kada me je pogledala, rekla je da je jos ranica tu od prethodnog paljenja tako da mi je prepisala enbecin mast da se sve to malo smiri i da se za 3 nedelje vratim da ponovo pogleda...
eto toliko za sada...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

valjda ce se to smiriti, ispij terapiju, ponovi nalaze pa na kontrolu...
Odgovori