Konsultacija o ishrani - Herbal Life

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Konsultacija o ishrani - Herbal Life

Post od pekopeko »

Molim za savet!

Dijabetičar sam (tip 2) od pre dve godine, 120 kg, 36 godina, muškarac, službenik.

Dnevni nivo glikemije sam dosta dugo držao pod kontrolom (oko 6-7, najviše povremeno 10), ali sada sam opet počeo da radim u kancelariji i nemam gotovo nikakve uslove za normalnu ishranu.

I sada sam pred odlukom da program ishrane malo stabilizujem proizvodima firme "Herbal Life". Nemam iluziju da ću od toga preko noći da smršam (niti mi je to namera sa ovim preparatima; tim povodom sam krenuo u teteranu na kardio vežbe), ali su HL proizvodi navodno dobri zbog balansiranih obroka.

Ti proizvodi su:
1. Nutritional Shake Mix (“dijetetski proizvod za kontrolu težine - kompletan i zdrav obrok”)
2. Fiber and Herb Tablets (“vlakna i bilje, regulator probavnog sistema”),
3. Proteinski puder (“saveznik u borbi protiv gladi i masnih naslaga”)

Namerno sam delove rečenica stavio pod navodnike, jer još nemaju moje poverenje.

Kako sam dijabetičar i kako imam probleme sa bubrežnim kamencem (oksalati), moje pitanje je da li smem da koristim ove proizvode.

Unapred hvala!
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Konsultacija o ishrani - Herbal Life

Post od zdravo »

Mislim da suplementacija te vrste nije bas najsrecnije resenje. Ne znam- mislim! :) Javice se vec neko kompetentniji na tu temu...
No, hteo sam da vam napisem jednu drugu stvar u vezi vase izjave da ne mozete kontrolisati ishranu zbog posla. Sve, apsolutno sve komplikacije dijabetesa (SVE), se javljaju zbog lose kontrole bolesti i samo zbog lose kontrole bolesti. Teorijski, kada bismo imali tehnologiju kojom mozemo drzati glikemiju u fizioloskim granicama tokom celog dana, tokom celog zivota obolelog, dijabetes ne bi bio tako opasna bolest. Moja napomena je, da ako iskljucite adekvatan rezim ishrane i adekvatnu primenu insulina, time pristajete na sve komplikacije bolesti.
Pozdrav!
DraganaC
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 4:17 pm

Post od DraganaC »

Pekopeko,
Prirodni dodaci ishrani definitivno mogu pomoci u regulaciji dijabetesa tip 2. Pre svega, zato sto predstavljaju zdravu hranu, tj. ono sto je danas skoro nemoguce naci i sto ta zdrava hrana cini da se organizam ocisti i regenerise. Dvoje starijih ljudi iz moje okoline je prilicno brzo regulisalo nivo secera (koji je uz nebrigu isao i preko 20) uz ruske dodatke Vision koji kada se pazljivo odaberu smeju da se koriste bez obzira na kamen u bubrezima. Ovo je sajt: www.vipgroup.net Samo da napomenem - ne govorim o insulinskim zavisnicima.
Konkretno za Herbalife ne znam da pomognem
Pozdrav
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
barajevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 10:34 pm

Post od barajevo »

pekopeko napisao:Molim za savet!

Dijabetičar sam (tip 2) od pre dve godine, 120 kg, 36 godina, muškarac, službenik.

Dnevni nivo glikemije sam dosta dugo držao pod kontrolom (oko 6-7, najviše povremeno 10), ali sada sam opet počeo da radim u kancelariji i nemam gotovo nikakve uslove za normalnu ishranu.

I sada sam pred odlukom da program ishrane malo stabilizujem proizvodima firme "Herbal Life". Nemam iluziju da ću od toga preko noći da smršam (niti mi je to namera sa ovim preparatima; tim povodom sam krenuo u teteranu na kardio vežbe), ali su HL proizvodi navodno dobri zbog balansiranih obroka.

Ti proizvodi su:
1. Nutritional Shake Mix (“dijetetski proizvod za kontrolu težine - kompletan i zdrav obrok”)
2. Fiber and Herb Tablets (“vlakna i bilje, regulator probavnog sistema”),
3. Proteinski puder (“saveznik u borbi protiv gladi i masnih naslaga”)

Namerno sam delove rečenica stavio pod navodnike, jer još nemaju moje poverenje.

Kako sam dijabetičar i kako imam probleme sa bubrežnim kamencem (oksalati), moje pitanje je da li smem da koristim ove proizvode.

Unapred hvala!
Obavezno pogledajte sajt: http://www.drgifing.com i rešićete sve svoje probleme. Vaš osnovni problem je što niste spremni da se odreknete prekomernog uzimanja hrane i nalazite hiljadu opravdanja da se u tome ništa ne promeni. Dr Gifing primenjuje (patentirani) režim Hrono Ishrane koji NE vodi računa o kalorijama i količini hrane već samo o vremenu kada se uzima određena vrsta namirnica i šta se sa čim sme da kombinuje. Sastav obroka ovisi isključivo o enzimima koji se luče u pojedino doba dana, koji samo u toba dana mogu da vare određenu hranu. Postoji i nekoliko zabrana: svi prosti šećeri (uključujući i med), mlijeko i jogurt (ali kiselo mleko je dozvoljeno), gazirana pića - posebno ona slađena veštačkim zaslađivačima. Radi se test intolerancije na hranu ali ne iz krvi već mnogo pouzdaniji, na Folovim tačkama, "MORE" biorezonantnim aparatom.
Odgovori