Dete, 2.5god, ne spusteni testisi

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Dete, 2.5god, ne spusteni testisi

Post od dural29 »

Pozdrav! Danas smo vodili klinca na rednovnu kontrolu kod lekara i dr je ustanovila da mu se testisi nisu do kraja spustili u mosnice. Kao tu su negde, u nekom kanalu (zaboravio sam naziv) ali u principu nisu tamo gde trebaju da budu. Kao trebalo bi navatati dete kada sedi u turskom sedu da mu se tada opipaju mosnice i da se vidi da li se mogu opipati testisi jer je to najbolja poza za tako nesto zbog pritiska stomaka i sta znam, kako je vec rekla. Koliko je ovo opasno i kako da se ponasamo? Rekla je da nije frka jos par meseci, medjutim sta posle? Gde ici i sta raditi?
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Re: Dete, 2.5god, ne spusteni testisi

Post od mladic »

Pozdrav! Ovako, nisam doktor :) Ali su meni spustali levi testis kada sam imao 1.5 godinu. To je bila neka vrsta operacije, i dan danas imam mali rez na donjem delu stomaka.

Koliko sam upucen, nista nije opasno, desava se, i operacija je stvarno od onih "obicnijeg" tipa, evo meni nista ne fali... :D A neki doktor ce se vec naci ovde da vam detaljno objasni sta je u pitanju...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Dete, 2.5god, ne spusteni testisi

Post od Dr011 »

vec je vreme kada bi testisi morali da budu normalno spusteni u mosnice i ukoliko nisu odvedite dete hirurgu da se to pogleda i ukoliko treba operativno spuste u mosnice...kao sto rece mladic operacija ne spada u komplikovane...sto se vise ceka rizik za ostecenje testisa je veci, a i kada se resi postoji mogucnost za neke posledice u odraslom dobu ukoliko su bili spusteni kasnije...znaci savetujem odlazak decjem hirurgu na pregled!
Odgovori