Sta da radim

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Filiplee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 31, 2011 3:45 pm

Sta da radim

Post od Filiplee »

Uspeo sam da prevucem kozicu preko pola penisa.Zatim sam je ostavio sam jednu noc,tako da stoji...nisam znao da tako netreba jer moze doci do parafimoze.
Mislim da imam suvise blag oblik jel mi je kozica malo samo na jednom mestu otekla.Sta da radim? :( Veoma sam uplasen...HITNO JE!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Sta da radim

Post od Dr011 »

da li si uspeo da vratis kozicu na glavic ili stoji zaglavljena iza?
Filiplee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 31, 2011 3:45 pm

Post od Filiplee »

Uspeo sam!!!
sale90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 9:38 pm

Pomoc hitno

Post od sale90 »

Imam jedan problem za koji do sada nisam cuo (ili sam ja ne informisan) a to je sledece: pre nekoliko dana sam primetio tragove krvi i neke druge tecnosti na gacama (pri tome krvi ima vrlo malo a vise ima te tecnosti).Kada sam pogledao primetio sam sitan otvor izmedju levog i desnog dela zadnjice (sitan otvor na onom delu ili liniji sto ih razdvaja i nalazi se na sredini) iz kojeg izlazi malo krvi i tecnost kao kod bubuljice otprilike.Kada pipam to mesto osecam da ima tecnosti unutra i kada krenem da stisnem odozgo na dole izadje po malo krvi i te tecnosti kao kad se cedi bubuljica pa me zanima sta je to i da li je nesto opasno...kao sto sam rekao,do sada nisam cuo za ovo i zeleo bih da znam o cemu sa radi,hvala unapred!
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

dok se ne vidi naravno da ne moze da se zna o cemu se radi...ukoliko se nalazi u sredini izmedju leve i desne polovine zadnjice prema donjem delu ledja moze da se radi o urasloj dlaci i da se to upalilo (pilonidalni sinus), a ako je blize cmaru postoji mogucnost eventualno i nekog perianalnog abscesa ili fistule...
u svakom slucaju treba da se javis hirurgu (proktologu) na pregled! jer ako je nesto od toga onda ne treba da se ceka da to napreduje, tada je lecenje komplikovanije...znaci na pregled!
sale90
Novi član
Novi član

Post od sale90 »

hvala na savetu,zanima me jos nesto:da li je operacija jedino resenje ili postoji mogucnost da se maze nekom mascu?prvi put sam primetio pre dva meseca (trajalo je dan-dva) i do pre par dana nista nije curelo...svakako cu otici do lekara,nego da mi ne stvara neke vece probleme to sto sam cekao do sada?hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

prvo treba utvrditi tacno sta je, pa onda odluciti kako leciti...ako se zaista radi o urasloj dlaci onda je tu operacija jedini lek, potrebno je da se to ocisti, ne spada u teze intervencije, radi se u lokalnoj anesteziji...sto je do sad proslo vremena proslo je, bitno je da se ne ostavi da to i dalje napreduje, jer to i kad se smiri moze opet da se upali i svaki put da se uvecava, da ide dublje pa je onda potrebno ocistiti vecu povrsinu, zato ne treba dugo cekati...
sale90
Novi član
Novi član

Post od sale90 »

a gde se tacno daje anestezija?da li postoji neki drugi nacin sem u venu,posto to nikako ne mogu da podnesem
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

anestezija se daje oko te promene koju ce da odstrane, znaci lokalno, na tom mestu na kom se i radi intervencija... :wink:
Odgovori