OPERISAN PREDNJI UKRSTENI LIGAMENT

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
koleno1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 4:19 pm

OPERISAN PREDNJI UKRSTENI LIGAMENT

Post od koleno1989 »

Zdravo,
pre 5 godina mi je vadjen meniskus a prednji ukrsteni ligament mi je ostao delimicno pokidan.Nakon nekog vremena se skroz pokidao....Pre dva i po meseca sam operisao prednji ukrsteni ligament i opet mi je vadjen deo meniskusa.Interesujeme zna li neko celokupan program oporavka posle ove operacije i kada bi mogao da ocekujem da mi koleno bude normalno..(jos uvek imam mali otok i nemam ceo pokret)i sta da ocekujem od kolena u narednom periodu(da li cu imati bolove,otok......)Interesuje me jos na koliko se procenjuje invalidnost kod ove povrede,posto su mi rekli da bi mogao da dobijem neke pare od osiguranja i ima li neko da je uspeo da dobije neke pare radi istog..???????
UNAPRED HVALA.......
padobranac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 5:09 pm

Re: OPERISAN PREDNJI UKRSTENI LIGAMENT

Post od padobranac »

ja sam operisao u maju prosle godine.
u prvim mesecima treba sto vise da radis vezbe, bazen, bicikla... posle toga lagano trcanje i teretana...
inace kvadriceps mi jos uvek nije isti kao na drugoj nozi, ali radi se :)
padobranac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 5:09 pm

Re: OPERISAN PREDNJI UKRSTENI LIGAMENT

Post od padobranac »

ps.
imam i ja jedno pitanje: ako nekad budem radio snimanje kolena, da li ce se na koskama videti neke promene? tipa rupe od srafova ili tako nesto?
Odgovori