Nepoznata promena na kozi cela

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
machiavelli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 11:45 am

Nepoznata promena na kozi cela

Post od machiavelli »

Blago crveni krug na celu, na ivici mesta gde pocinje kosa, mi se pojavljuje vec dve godine, ali ga od tada, po savetu lekara iz Dz. Vasingtona, tretiram sa Elocom i Sinoderm kremema. Problem je sto cim prestanem da mazem kreme, javlja se isti problem. Do sada se taj krug nije sirio, niti je menjao boju. Samo se desi da se javi kao mali plik, zatim koza zadeblja i otpadne, a ispod toga je i dalje iste velicine i iste blago crvene boje mlada koza, i tako sve u krug.

Od januara sam resio da trajno resim ovaj problem, ali bezuspesno. Hrononoloski, od januara sled dogadja je sledeci:

1. Dg: lo8 infectiones cutis et subcutis localisatae aliae
krustoskvama na obodu kapilicijuma
Terapija: gentamycin 2 x dn 7 dana

Rezultat: Nista se nije promenilo

2. Dg: Pracenje stanja
skvama otpala, ispod lividni kruzni eritem 1x1 cm.
Terapija: didermal 2 x dn 5 dana

Rezultat: Malo bolje stanje "toga" na celu, blago crveno, otprilike kao kada se tretita Elocom-om. Ali vec 6. dana pocelo je jako crvenilo, tako da se ponovo stanje vratilo na lose.

3. Pracenje stanja
eritemolividna makula
Terapija: Bris na mikozu i bakterioloski bris. DS emulsio URIAGE 2xdn 7 dana

Rezultat: Brisevi b.o, stanje jos gore. Jako crvenilo, pocelo je da se siri, svrbi, cak na jednom malom mestu i krvari. Koza se stanjila.

4. Pracenje stanja
Savet lekara da prestanem sa DS emulzijom i da se vratim na Didermal 2xdn 7 dana.

Rezultat: Nisam poceo sa terapijom, otisao sam u drugu ustanovu da cujem misljenje drugog lekara

5. Promena lekara i ustanove. Savetovan da ne mazem nicim i za 7 dana da uradim mikoloski pregled promene na celu.

Molim sve za bilo kakav savet ili misljenje o tome o kakvoj koznoj promeni se radi kod mene, posto mi se cini da se vrtim u krug sa dosadasnjim akcijama.

Hvala unapred.
Odgovori