Unos estrogena-uticaj na kosu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
don01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:45 pm

Unos estrogena-uticaj na kosu

Post od don01 »

Pozdrav zanima me posto sam procitao da estrogen,zenski hormon inhibira muski dht,da li je ga je preporucljivo unositi i da li ce uticati recimo na proguscavanje kose bez ostalih vecih negativnih pojava.

Takodjer kakva ishrana je najbolja da bi se povecao unos estrogena i da li se unosi putem tableta,ako ima neko ko se bolje razumije u tematiku..... 8)
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: Unos estrogena-uticaj na kosu

Post od donka »

Za ovo sam cula samo iz rekla-kazala, ali navodno soja u ishrani pomaze kod gubitka kose uzrokovanog osetljivoscu na testosteron. U soji ima fitoestrogena, isto kao i u zelenom caju. Fitoestrogeni takodje negativno uticu na plodnost muskarca, a postoji mogucnost da podsticu rast nekih tumora.
Ana_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 10:45 pm

Post od Ana_88 »

Estrogen ne inhibira DHT on je u kompeticiji sa njim... Nikako ne bi mogao da prodjes bez drugih efekata estrogena jer bi doza dovoljna za zaustavljanje opadanje bila dovoljna i za zapocinjanje transformacije (poceo bi da dobijas zenske karakteristike)... Drugo, posto nisi strucan, vrlo verovatno bi izazvao hormonski disbalans sto je sa polnim hormonima prilicno opasno jer mogu da izazovu tumore...
Postoji sad kao neka varijanta lokalnih estrogena ali to kod nas nema da se kupi, a i nije naucno potvrdjeno da lokalna primena moze da stigne do folikula i da se uz to jos i ne resorbuje sistemski...
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
don01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:45 pm

Post od don01 »

Mozel mi neko reci nesta o sojinim izoflavonima malo detaljnije,prilikom unosa i tako :roll:
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ja znam za fitoestrogen koji se nalazi u semenu lana i jos nigde nisam cula i procitala da je nekome nasmetao! Znaci svako jutro po jednu kafenu kasiku (plasticnu) pojesti lanenog semena ima u svakoj prodavnici zdrave hrane!!! Ja ga ipak malo operem u cedilu za caj! Meni regulise ciklus i probavu! Mislim da ti taj prirodni (zamena za estrogen) unos ne moze naskoditi!
Neko ga namoci i pije tu vodu sto je dobro ali meni je bljak za videti jer je gusto i izgleda :roll: slinjavo, a ja sam bas fina njuska, salim se gadljiva sam izgleda recimo kao caj od belog sleza kad se priprema za kapanje nosa. Cula sam za neku kremu koja prva ima neke rezultate, cim saznam, javnem ako budes hteo! Pozz!
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

@ Don01
Jesi li pogledao temu (ovde na droktor.rs forumu) Minoksidil da ili ne? Vezana je za opadanje kose! Mozda tu ima nekih korisnih informacija za tebe!? Pozz!
Odgovori