hypospadia subcoronalis megameatus

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
vladimir mitrovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

hypospadia subcoronalis megameatus

Post od vladimir mitrovic »

Poštovanje.Pročitao sam kako na ovom forumu tako i na drugim sajtovima dosta informacija o problemu hipospadije .Moj petogodišnji sin ,
(na osnovu pregleda kako urologa u Pančevu tako i dr.Vukanića u Tiršovoj ),ima blaži oblik hipospadije.Zbog svog ne poznavanja latinskih termina i gužvi u ordinacijama nisam zapamtio tačan naziv.Predpostavljam da je moj naslov naziv ,pošto sam ga prepisao iz doktorskog izveštaja.Iz nekih fotografija koje sam video na internetu i obzirom da se rupica nalazi na onom mestu kako se opisuje koronarna hipospadija ,predpostavljam da je o tom obliku reč.
Dr.Vukanić je zakazao operaciju za sredinu ovog meseca(februar2009)na Dečijoj univerzitetskoj klinici,
pa bi mi puno značilo da do odgovaro na neke svoje dileme što pre dodjem.
Naime.Doktor-urolog koji je dečaka pregledao u Pančevu rekao mi je:
-Da sam,na tvom mestu i da je moj sin ja to ne bi uradio-.Ipak mi je dao uput za Tiršovu,da Dr. Vukanić da svoj sud,dodavši da su ranijih godina radjene neke ne baš uspešne operacije u Pančevu.
Na osnovu par reči dr.Vukanića nakon njegovog pregleda, shvatio sam da je to sasvim normalno i potrebno da se uradi,iz više ne samo estetskih razloga.Takodje sam shvatio da je u današnje vreme to jedna jednostavna opercija u Tiršovoj.
Jureći za pečatima,potpisima i zelenim kartonom ,a telefoni Tiršove su prečesto zaueti, još nisam došao do odgovora na sledeća svoja pitanja:Koliki je rizik operacije?Da li se u Tiršovoj svi zahvati bez obzira na oblik rade savremenim načinom?Zbog čega treba, odnosno šta je to zbog čega možda nebi trebalo u ovom slučaju raditi operaciju? i zadnje moje pitanje je -Koliko dana dete ostaje u bolnici nakon operacije?
Oprostite na ovako opširno izloženom problemu,nadam se da razumete roditeljsku brigu i takodje se nadam da ću u ovoj čekaonici sedeti kraće.Moja supruga i ja osim ovog dečaka imamo još dvoje dece. Njegovu sestru bliznakinju i njihovu stariju sestru koja ide u treći razred.
Nemamo nikok ko bi mogao u vreme operacija da ih pričuva, pa su nam stvarno neophodne sve vrste informacija da bi nam kolko tolko olakšale period operacije.Puno HVALA!!!!!!!
pancho vanila
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ja na vasa pitanja odgovore ne znam jer je decja urologija posebno polje urologije.
Nadam se da ce neko naici ko ce znati.
Pozdrav.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
miki-sd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 6:00 pm

Re: hypospadia subcoronalis megameatus

Post od miki-sd »

Pozdrav svima !Evo da se javim na ovu temu .
ja sam covek srednjih god i imam taj problem hypospadije verovatno blazi oblik opna koja povezuje glavic i telo penisa kod mene ne postoji vec na tom mestu je otvor kroz koji izlazi sperma i urin!
sem toga nisam imao nekih poteskoca sem estetskih jer nije glavic kao kod ostali . Normalno funkcionisem i roditelj sam imam dvoje dece ,tako da osobe sa ovim problemom da ne brinu mnogo !
Odgovori