Poštovanje.Pročitao sam kako na ovom forumu tako i na drugim sajtovima dosta informacija o problemu hipospadije .Moj petogodišnji sin ,
(na osnovu pregleda kako urologa u Pančevu tako i dr.Vukanića u Tiršovoj ),ima blaži oblik hipospadije.Zbog svog ne poznavanja latinskih termina i gužvi u ordinacijama nisam zapamtio tačan naziv.Predpostavljam da je moj naslov naziv ,pošto sam ga prepisao iz doktorskog izveštaja.Iz nekih fotografija koje sam video na internetu i obzirom da se rupica nalazi na onom mestu kako se opisuje koronarna hipospadija ,predpostavljam da je o tom obliku reč.
Dr.Vukanić je zakazao operaciju za sredinu ovog meseca(februar2009)na Dečijoj univerzitetskoj klinici,
pa bi mi puno značilo da do odgovaro na neke svoje dileme što pre dodjem.
Naime.Doktor-urolog koji je dečaka pregledao u Pančevu rekao mi je:
-Da sam,na tvom mestu i da je moj sin ja to ne bi uradio-.Ipak mi je dao uput za Tiršovu,da Dr. Vukanić da svoj sud,dodavši da su ranijih godina radjene neke ne baš uspešne operacije u Pančevu.
Na osnovu par reči dr.Vukanića nakon njegovog pregleda, shvatio sam da je to sasvim normalno i potrebno da se uradi,iz više ne samo estetskih razloga.Takodje sam shvatio da je u današnje vreme to jedna jednostavna opercija u Tiršovoj.
Jureći za pečatima,potpisima i zelenim kartonom ,a telefoni Tiršove su prečesto zaueti, još nisam došao do odgovora na sledeća svoja pitanja:Koliki je rizik operacije?Da li se u Tiršovoj svi zahvati bez obzira na oblik rade savremenim načinom?Zbog čega treba, odnosno šta je to zbog čega možda nebi trebalo u ovom slučaju raditi operaciju? i zadnje moje pitanje je -Koliko dana dete ostaje u bolnici nakon operacije?
Oprostite na ovako opširno izloženom problemu,nadam se da razumete roditeljsku brigu i takodje se nadam da ću u ovoj čekaonici sedeti kraće.Moja supruga i ja osim ovog dečaka imamo još dvoje dece. Njegovu sestru bliznakinju i njihovu stariju sestru koja ide u treći razred.
Nemamo nikok ko bi mogao u vreme operacija da ih pričuva, pa su nam stvarno neophodne sve vrste informacija da bi nam kolko tolko olakšale period operacije.Puno HVALA!!!!!!!
hypospadia subcoronalis megameatus
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 2:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
hypospadia subcoronalis megameatus
pancho vanila
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: hypospadia subcoronalis megameatus
Pozdrav svima !Evo da se javim na ovu temu .
ja sam covek srednjih god i imam taj problem hypospadije verovatno blazi oblik opna koja povezuje glavic i telo penisa kod mene ne postoji vec na tom mestu je otvor kroz koji izlazi sperma i urin!
sem toga nisam imao nekih poteskoca sem estetskih jer nije glavic kao kod ostali . Normalno funkcionisem i roditelj sam imam dvoje dece ,tako da osobe sa ovim problemom da ne brinu mnogo !
ja sam covek srednjih god i imam taj problem hypospadije verovatno blazi oblik opna koja povezuje glavic i telo penisa kod mene ne postoji vec na tom mestu je otvor kroz koji izlazi sperma i urin!
sem toga nisam imao nekih poteskoca sem estetskih jer nije glavic kao kod ostali . Normalno funkcionisem i roditelj sam imam dvoje dece ,tako da osobe sa ovim problemom da ne brinu mnogo !