Jezik

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sun Tzu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 2:17 pm

Jezik

Post od Sun Tzu »

Neznam da li sam potrefio pravio dio foruma, ako nisam molim vas da me uputite negde gde mogu da saznam nešto više o problemu...

Naime imam ispucan jezik i o traje godinama. Popucao je sa strane pa mi jezik izgleda kao da imam neke resice, a ponekad se znam probuditi sa bjelim šarama na jeziku koje peckaju...

Ako neko zna šta bi to moglo biti, molim da napiše dole...
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Jezik

Post od milanche_srb »

Tesko je bilo sta reci bez pregleda, moguce da se radi o stanju koje se naziva lingua plicata, ali ne mora da znaci tako da vam savetujem pregled specijaliste oralne medicine. Ako ste u Bg mozete otici na Kliniku za oralnu medicinu Stomatoloskog fakulteta. U slucaju da se radi o lingvi plikati u principu nije potrebna nikakva terapija, osim u slucaju povremenog peckanja kada mozete nekoliko dana usta ispirati 3% hidrogenom, ili cajem od zalfije. Da biste bili sigurni o cemu se radi preporucujem pregled navedenog specijaliste. Inace niste pogresili deo foruma, ovo pitanje ste mogli staviti i na stomatologiju i na orl.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Sun Tzu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 2:17 pm

Re: Jezik

Post od Sun Tzu »

Znači ništa strašno :)

hvala na odgovoru, inače sam iz bosne, a i sestra ima isti problem pa je išla kod nekih doktora i nemaju pojma šta je to :o
Odgovori