Molio bih nekoga da mi pomogne ako moze...Pregledom kod Dermatologa utvrdjeno je da imam Dermatitis Seborrhoica. Na temenu glave mi se javljaju kao neki pecati koji se perutaju, a na licu u predelu obraza crvenilo a sa strane lica na bradi i na obrvama perutanje. Doktor mi je sledece napisao sta da radim: Mycoseb sampon 2x nedeljno prati kosu, a za ostala pranja Selsun Blue. Afloderm mast 2x dnevno na crvenilo na kozi lica tokom 7-10 dana, a potom Ketokonazol 2% krem 2x dnevno.Pored toga i tablete Kanazol 2x1 7 dana. Kada sam poceo da koristim kremu Ketokonazol lice mi je buknulo i crvenilo se povecalo.Doktor mi je rekao da umesto njega koristim Elidel kremu i to Afloderm ujutru, elidel uvece tako 7 dana a onda elidel 2x dnevno 7 dana.
Meni nista od ovoga nije pomoglo, pomogne samo prividno dok mazem ali ne zelim da mazem svaki dan kreme da ne bi stvorio kontra efekat, ipak je lice u pitanju.Kada se obrijem lice mi bukne kao da gorim i prosto me sramota tako da izadjem.Takodje mozda mi se malo proredio perut na glavi ali i dalje imam pecate na odredjenim mestima.Perutanje na licu mi se povecalo, pogotovo kad mi brada malo izraste posle brijanja.Mnogo para sam dao na ove preparate, na preglede, kontrole. Mnogo vremena izgubio i opet nista.Zato molim nekoga ako je imao slican problem da mi pomogne i kaze koju kremu da koristim kako bi mi nestalo perutanje i crvenilo.
Dermatitis Seborrhoica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 21, 2009 12:33 am
Re: Dermatitis Seborrhoica
meni su dijagnostikovali acne vulgaris,a pored toga i seboreicni dermatitis..meni izbija crvenilo oko nosa,na celu i meni se perutaju obrve,bas slicno kao i tebi..dermatolog mi je prepisao mycoseb sampon,i kada perem kosu da tom istom penom predjem te problematicne delove..posle toga isperem i namazem pantenol kremu..i mogu ti reci da mi je sad super,nema crvenila vec dve nedelje..i vise..
prenela sam ti svoje iskustvo..znam kako je.. 

Posto se Mycoseb koristi uglavnom 2x nedeljno, koji sampon koristis izmedju pranja Mycosebom?
Takodje me zanima koliko puta dnevno mazes Pantenol i koliko dugo se maze ta krema.Unapred hvala na odgovoru.....
Takodje me zanima koliko puta dnevno mazes Pantenol i koliko dugo se maze ta krema.Unapred hvala na odgovoru.....
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 21, 2009 12:33 am
Ma iskreno da ti kazem,meni je onaj mycoseb bio malo bzvz za kosu i kozu glave..imam dugu kosu,pa i pored balzama,ulepi se nekako i ne mogu da je rascesljam ko covek..pa koristim pantene,palmolive..nebitno...posto ja nemam pecate i nemam mnogo peruti,ja sam koristila njih..a i lice mi je bilo vise problematicno,pa mi je doktorka prepisala mycoseb vise za lecenje lica.I ja sam se zbunila kad mi je rekla da perem lice samponom posebno zato sto mi lice i vise nego osetljivo,ali eto,meni je pomoglo..meni je bilo haos lice,pojave mi se neki crveni pecati,kao da me je neko grebao
a u predelu nosa,kod jagodica neko crvenilo i nesto sto ne mogu da opisem,bas je bilo izrazeno da sam cak mogla da ogrebem te neke ljuspe sa lica
perutanje da ne spominjem...pokusaj i ti kao ja,stavim malo u saku mycoseb,napravim penu,namazem obolela mesta i isperem,posle namazi pantenol,on je super,mazes ga ujutru i uvece,lepo dehidrira kozu a i cujem da ga i ljudi sa zdravom kozom stalno koriste i imaju samo reci hvale.. 

Pre 8 godina, kada mi se prvi put javio problem sebor.dermatitisa na licu prvo nisam ni znala sta mi se desava
a onada od lekara opste prakse do dermatologa u drzavnim ustanovama i koriscenja svega i svacega dosla do stanja da nisam mogla na ulicu da izadjem......srecom po preporuci sam dosla do jedne doktorke koja je zaista to sve ozbiljno shvatila i nakon toga nisam imala recidive bar cetri godine .Kasnije se pojavljivao na dve tri godine u manjem obimu kao i ove zime
moj savet ljudima koji to imaju na licu da sve preparate koje koriste budu NEKOMEDOGENI.Sredstva za ciscenje lica moraju da budu blaga i da ne iritiraju kozu ...sada ima puno dobrih npr.avene, ja koristim njihovu hidrantnu kremu.Ostalo uzimam kod te doktorke svaki put kad imam prolem sa sebo.derm.Ono sto je specificno a sto ona daje je ihtiol gel /imate dosata pozitivnih strucnih ocena na netu/na trzistu postoji nesto slicno ali u vidu masti sto nikako ne preporucujem!mast na upalu nikako.Meni se i ovaj put za nedelju dana skoro 80% smanjilo to je ok zato sto je postepeno jer ne koristim kortikosteroide ,njih treba samo u teskim slucajevima upotrebljavati .Problem je slozen ali meni je to pomoglo vise puta.