Odbijanje hrane

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ladybird
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 29, 2009 4:41 pm

Odbijanje hrane

Post od ladybird »

Cao svima, imam jea veliki problem koji ne znam kako da resim.
Moja cera je uvek lepo ruckala, nista preterano ali solidno do proslog meseca. Od proslog meseca od kada su krenula slavlja po kuci i priprema krstenja i ostalo ona je jela na ustrp sa svakim po malo. Inace je preneki dan napunila godinu dana. Sada odbija hranu, samo voce kada joj se da hoce. Uzme jednu dve kasicice i posle vristi. Ne znam sta da radim ,zasto mi to radi i kako da resim ovaj problem jer me strah zato sto je nemirna i ne mogu da je smirim. Inace mi non stop trzai flasicu sa mlekom i to bi bila po ceo dan
MOLIM ZA POMOC I SAVET
Boka:-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 28, 2011 11:14 am

Re: Odbijanje hrane

Post od Boka:-) »

Eh draga moja i ja imam slican problem samo sto moj sin ima 8 meseci i ima srcanu manu. Isto ne mogu da ga nateram nista da jede,ima trenutno 5 kg. Nasa je situacija mnogo komplikovanija zato sto u iscekivanju sledece operacije on mora da se ugoji. Da je drugacije i da ne mora da ima odredjenu kilazu nikada ga ne bih terala da jede,to mogu iskreno da ti kazem. I deca su mali ljudi za sebe. Zamisli da tebe neko tera da jedes a nisi gladna. Tako je mozda i njoj naisao neki period. Ako je zdrava,vesela,sto ti kazes i nemirna mislim da nema potrebe da je silis na jelo. Moja kuma ima devojcicu od godinu ipo i znam da mi je pricala da se desi da danima nista ne jede,samo smoki i neke tako grickalice,a onda joj naidje pa krka i kuvano i sve sto joj da. Jedino sto mozda mozes to je da probas da joj hranu ucinis na neki nacin interesantnom i raznovrsnom. Ma ako joj se jede voce ti je pusti. Kao sto sam naglasila bitno je da je ona zdrava,da ne povraca i da ne primecujes da odbija hranu iz nekih zdravstvenih razloga. To je neko moje misljenje . Puno pozzz za tebe i tvoju ceru :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Deca imaju razne faze. Nekada jedu vise, nekada jedu manje. Recimo kad je moja cera krenula da klopa kasice nije htela mleko, a onda kasnije nije htela kasice vec samo mleko. I dan danas (3,5 godine) imamo ponekad period kada se ja stvarno pitam od cega uopste zivi???
Ono sto mi lekari uvek iznova ponavljaju je da je najbitnije da dete unosi dnevno dovoljno tecnosti da ne bi dehidriralo, a male pauze u hrani nisu nista strasno.
Ne znam da li ima nagovestaja da se dete ne oseca dobro jer sam primetila da mi imamo posebni problem sa ishranom kada je bolesna ili pre nego sto se razboli.
Za uzrast vaseg deteta mleko i dalje spada u obrok a ne samo u tecnost, pa ako hoce to da pije, dajte joj slobodno. Sigurna sam da ce za par dana i to proci i da ce i dalje da rucka lepo kao i do sad...
Ono sto sam jos zaboravila je da deci ne treba davati sokove i gricklice - ubijaju apetit a nemaju bas mnogo korisnih stvari u sebi....
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ja sam o tome ovde pricala nasiroko i nadugacko :D Proveri da li joj nice neki zubic, eto moj sin ej sad malo poceo bolje da jede, ali do sad su mu nicale dole dve petice.Mi smo imali dosta problema takve vrste.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Jup svi mi imamo neke periode za pricu bogami stvarno znaju biti prevrtljivi sto se tice jela ako je to neki kratak period ja se nebi brinula.

Boka:-) kako je bebica?
Boka:-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 28, 2011 11:14 am

Post od Boka:-) »

Eh...dobro je samo zavisi sta ko smatra pod dobro. I dalje cekao april i tu drugu operaciju,a muku mucimo sa hranom. Stoji jos uvek na 5kg. :( Ne znam vise kako da se izborim sa svime,al guramo nekako i dalje. Ma samo da sve bude u redu...molim se Bogu svaki dan.
Odgovori