Povisena sedimentacija i leukociti.

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Ivand
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 7:42 pm

Povisena sedimentacija i leukociti.

Post od Ivand »

Pozdrav.

Ako mozete da mi pomognete, vezano za analize krvi, bio bih jako zahvalan. Muskarac, 30 godina.

Sedimentacija 24 mm/h
Krvna slika, hematokrit 0.434 L/L
Krvna slika, hemoglobin 142 g/L
Krvna slika, eritrociti 5.04 x10^12/L
Krvna slika, MCV 86.1 fL
Krvna slika, MCH 28.2 pg/ml
Krvna slika, MCHC 328 g/L
Krvna slika, RDW 12.7 %
Krvna slika, leukociti 9.4 x 10^9/L
Krvna slika, trombociti 278 x10^9/L
Leukocitarna formula

Le formula, segmentirani leukociti 0.674
Le formula, limfociti 0.237
Le formula, monociti 0.078
Le formula, eozinofili 0.011
Le formula, bazofilni 0

Glukoza 5.68 mmol/L
Fibrinogen 4,45 g/L

Hormoni

TSH, ultra 1,57 mikrolU/ml
Free T3 6,63 pmol/l
Free T4 15,2 pmol

Vec nekih mesec dana se osecam izmoreno i iscrpljeno, neispavano, iako spavam u proseku po 8 sati. Zabrinuo me je ovaj nalaz sedimentacije i fibrinogena koji je do sada uvek bio u normali a sada je povisen. Pre tri dana mi se pojavila neka fistula na desnima, mislim da se nastao proces na zubu ispod plombe, pa me takodje zanima da li bi povisena sedimentacija mogla da bude usled tog procesa.

Citajuci postove korisnika, vidim da sedimentacija i leukociti su blago poviseni ali ipak da proverim sa vama da li je i ovolika povisenost razlog za zabrinutost.

Hvala unapred.
borislav 78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 10:31 pm

Re: Povisena sedimentacija i leukociti.

Post od borislav 78 »

cuj, moguce je da bilo koji upalni proces poveca vrijednosti sedimentacije i fibrinogena, au tvom slucaju oni su u sraymjeri, tako da bij rekao da je blazi upalni proces u pitanju, isto kao sto su ti leukociti bliyu gornje granice, a i neutrofili, sto sve sugerise blazu bakterijsku infekciju> samo od sebe ili uy antibiotike sireg spektra trebalo b ibiti kao rukom odneseno.
Ivand
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 7:42 pm

Re: Povisena sedimentacija i leukociti.

Post od Ivand »

Hvala puno na savetu, druze.
Odgovori