povratak misica poslije gipsa...
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
povratak misica poslije gipsa...
e ovako, povrijedio sam koljeno pa sam 15 dana nosio longetu pa sam za 15 dana opet povredio se i opet 15 dana longeta, eh sad dosad je proslo oko 45 dana i sa fizikalnom, i vjezbama jos mi se misic nije vratio citav ali je bolji nego prije, pitanje je za kolko ce se vratiti, za kolko se inace vrati poslije nosanja longete? :;D
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: povratak misica poslije gipsa...
svaki organizam je pricha za sebe, ali uzima se da je vreme oporavka uvek duplo od vremena provedenog u imobilizaciji! ako ste u gipsu, longeti ili drugoj vrsti imobilizacije bili 15 dana onda ocekujte 30 dana!
ovo se podrazumeva za potpuno zdrav organizam, nepushachi, bez komplikacija, drugih oboljenja, adekvatna rehabilitacija...
s obzirom da ste imali ponovnu povredu na istom mestu ochekujte i do 3 puta vishe vrmena za pun oporavak, mada sve opet zavisi od organizma!
ovo se podrazumeva za potpuno zdrav organizam, nepushachi, bez komplikacija, drugih oboljenja, adekvatna rehabilitacija...
s obzirom da ste imali ponovnu povredu na istom mestu ochekujte i do 3 puta vishe vrmena za pun oporavak, mada sve opet zavisi od organizma!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: povratak misica poslije gipsa...
aha super, hvala puno na odgovoru