Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Imam 15 godina, a poceo sam da masturbiram u 12. godini... Ono sto me jako brine je to sto sam procitao na jednom sajtu da preterivanje sa masturbacijom moze imati velike posledice. tj. evo teksta koji me je uznemirio:
Ako se predugo družite samo sa svojom Desnicom, vrlo je moguće da ćete vremenom postati neosetljivi na tuđe dodire i nećete moći da postignete erekciju ili orgazam pri stvarnom seksu.
Imam isti problem i plasim se sta ce biti sa mnom...a veoma cesto masturbiram... Koje je resenje za ovo i da li uopste ima resenja???
resenja za sta? ako zelis da smanjis onda ces to sam i uciniti... i ne uzimaj zdravo za gotovo sve sto procitas, na internetu moze svasta da se nadje, i tacnih ali i pogresnih informacija...masturbacija je normalna pojava, u tvojim godinama normalno je da je bude vise, a pored toga sto ti pruza zadovoljstvo i olaksanje kroz nju mozes da upoznas sebe i naucis da kontrolises svoje osecaje, tako da je masturbacija korisna, a ne stetna...naravno, ne treba preterivati nisajednom stvari u zivotu pa tako ni sa masturbacijom, znaci da ne mislis o tome non stop i budes preopterecen time, ako nadjes normalnu meru redovna masturbacija moze da bude samo korisna! bez brige i uzivaj!