Diskus Hernija - savet
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
I moj suprug ima diskus herniju,trenutno je na nekim injekcijama,dok deluju bude mu lakše,primio je i blokadu i trenutno je u banji i nadamo se da će mirovanjem i nekim blagim terapijama krenuti na bolje ,posle deset dana ništa ,a boli ga skoro godinu.Počinjemo da razmišljamo o operaciji za koju kažu da je na vma rade rutinski,i čuli smo iskustva da je ljudima uz promenu načina života rešila problem.Nemam pojma ,izludeću više od toga svega......
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Shto se i vi suprug muchite tako i toliko dugo bez konkretnih rezultata?
Zna se koja je se faza diskus hernije kako i chime lechi, zna se shta je antibol terapija, nema blage i jake terapije vec terapije koja mora biti prilagodjen pojedinachnom sluchaju.
Da li je diskus hernija dijagnostikovana? Na kom nivou? Da si su radjene sve analize? MR? EMG? Funkcionalni status?
Balneoterapija ili banjsko lechenje ce svakako pomoci ali ne za 10 dana vec za pun ciklus od 21 dan koliko i treba da traje banjsko lechenje, i naravno pod uslovom da mu se rade terapije koje treba i kako treba da mu se rade. Dozirano. Individualni pristup planu terapije.
I naravno po povratku iz banje nema leznja i krkanja, vec se sa svakodnevnim vezbanjem nastavlja tretman. U banji bi trebali da ga nauche svim zashtitnim polozajima i pokretima, nema saginjanja do poda vec u chuchanj, nema dizanaj teshkog tereta, posebno ne cimanjem sa poda vec sve preko mishica nogu, polozaj na boku tokom sna, wiliamson zashtitni polozaj za relaksaciju muskulature lumbalnog dela. Dijetetski rezim ishrane. Redovne kontrole i obnavljanje terapije.
Zna se koja je se faza diskus hernije kako i chime lechi, zna se shta je antibol terapija, nema blage i jake terapije vec terapije koja mora biti prilagodjen pojedinachnom sluchaju.
Da li je diskus hernija dijagnostikovana? Na kom nivou? Da si su radjene sve analize? MR? EMG? Funkcionalni status?
Balneoterapija ili banjsko lechenje ce svakako pomoci ali ne za 10 dana vec za pun ciklus od 21 dan koliko i treba da traje banjsko lechenje, i naravno pod uslovom da mu se rade terapije koje treba i kako treba da mu se rade. Dozirano. Individualni pristup planu terapije.
I naravno po povratku iz banje nema leznja i krkanja, vec se sa svakodnevnim vezbanjem nastavlja tretman. U banji bi trebali da ga nauche svim zashtitnim polozajima i pokretima, nema saginjanja do poda vec u chuchanj, nema dizanaj teshkog tereta, posebno ne cimanjem sa poda vec sve preko mishica nogu, polozaj na boku tokom sna, wiliamson zashtitni polozaj za relaksaciju muskulature lumbalnog dela. Dijetetski rezim ishrane. Redovne kontrole i obnavljanje terapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Diskus Hernija - savet
snimak mi je pokazao ostecenje L5 L4 S1 doktor mi preporucuje injekciju u kicma ako ne pomogne preporucuje mi operaciju mozete li mi odgovoriti jeli operacija opasna i kakve su posljedice hvala unapred