bol u testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
aaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 1:23 pm

bol u testisu

Post od aaaa »

imam problem,jedan testis mi je visi od drugog i imam neugodan osecaj (slab bol) u predelu testisa i donjeg stomaka! ali me ne boli testis vec valjda vene i desni testis mi se nekako cudno uvrce i tad i on stvara neugodan bol! sta bi to moglo biti i dali je opasno? :( Unapred hvala!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: bol u testisu

Post od milanche_srb »

Bol u testisu moze ukazivati na vise stvari...od torzije testisa, do prosirene vene i tako dalje.
Obavezno se sto pre javite urologu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Nije opasno, nije torzija testisa jer je kod torzije (uvrtanja) testisa bol jak i nepodnosljiv, verovatno je peteljka testisa malo duza i omogucava da se testis vise pomera. Ako si uznemiren, mozes da odes na pregled kod urologa jer bez pregleda se stvarno vise od ovog ne moze reci.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
MaryAnn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 17, 2010 1:08 pm

Post od MaryAnn »

Idi OBAVEZNO shto pre kod doktora!
Moj drug je imao slichne probleme , i ispostavilo se da je najgore moguce bilo u pitanju.. :(((
Bolje idi i proveri...
kookie_crisp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 2:58 pm

Post od kookie_crisp »

Da li neko ima preporuku za dobrog urologa?

Imam slican problem a ne ide mi se kod bilo koga
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

ko zna ko je bilo ko---vazno je da krenes kod nekog a ne da cekas,,,
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Da ne otvaram novu temu nego da pitam ovde...
Elem, pre par dana mi se pojavio blag bol u desnom testisu... Tj. ne mogu bas da procenim da li je sam testis ili vrpca, ali bol odatle negde dolazi. Na moje pipanje deluje sve ok, nema razlike izmedju levog i desnog. E sad ono glavno, bol se pojavio manje vise istovremeno sa prehladom, nisam imao temp, ali su mi grlo i nos jako upaljeni bili sa dosta sekreta. Da li su te dve stvari mozda povezane? Sta moze biti? Da li je moguce da sam i dole nesto "prehladio"?
I da, znam da treba otici kod urologa, ali da li ima svrhe raditi analize s obzirom da imam akutnu prehladu? Da li da sacekam malo? Ako bol prestane, da li da u svakom slucaju odem?
Rizicni seksualni odnosi nisu moguci uzrok...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

mozda je bol samo refleksne prirode, pogotovo ako si se naprezao, kasljao...u svakom slucaju prati, ako bol ne prestane uskoro naravno javi se na pregled, bez toga nema zakljucka o cemu se radi...
Odgovori