Problem sa sluhom

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marko29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 12:07 pm

Problem sa sluhom

Post od marko29 »

Postovani,

Pozdrav. Bavim se produkcijom muzike i jako mi je bitno da mi sluh bude u redu.

Primetio da slabije cujem na desno uho. Imam kod kuce softver koji pusta sinusne tonove frekvencija koje odaberem. Testirao sam sluh na sve frekvencije uz pomoc zvucnika a zatim i uz pomoc slusalica(uporedno samo levo, pa samo desno). Zakljucio sam da u desnom uhu definitivno tise cujem od nekih 6KHz pa sve do 20KHz. Mozda to ne bi bilo okarakterisano kao gubitak sluha, ali ja cujem razliku i to mi veoma smeta u radu.

Test sam radio i pre par meseci kada sam to prvi put primetio, a zatim i pre neki dan.

Bio sam kod usnog lekara u domu zdravlja i ona je rekla da je to samo upala i dala mi je da pijem pentrexil i defrinol, sto sam i radio 2 dana, zatim sam bio kod nje na kontroli i rekla je samo da nastavim da pijem te lekove sto i radim vec 4 dana. Danas sam prestao sa defrinolom(jer na njemu pise da ga ne treba koristiti vise od 5 dana.)

Mozda ja zaista vucem tu upalu vec mesecima...posto radim cesto na promaji, ali postoje jos neke stvari koje su mi se desile letos na koje sumnjam da mogu biti uzrok problema.

Naime, letos sam imao problem sa delimicnim iscasenjem vilicnog zgloba i kada bih zagrizao imao bih bol upravo u desnom uhu. Bio sam tada i na maxilofacijalnoj gde su napravili i snimak iscasenja. Vremenom se vilica sama vratila na mesto i bolovi su prestali.
Ali, sada kada pazljivo gurnem mali prst u slusni kanal desnog uha malo dublje na samom vrhu prsta osetim cvrstu ostru tanku plocicu koja se nalazi u tkivu. Tako neceg nema u drugom uhu.

Sta bi to moglo da bude? (Pretpostavljam da to ne moze biti bubna opna?) Da li bi mozda to moglo biti razlog sto slabije cujem?

Napravio sam i jednu glupost letos, a to je da sam pri tim bolovima mazao par puta konjsku mast(providnu zelenu) na uho i u uho. Da li i to moze biti uzrok ostecenja sluha(trepljica u uhu)?

Kada sam ispricao sve te stvari lekarki ona je samo odmahnula rukom kao da pricam gluposti i napisala mi lekove. Zato sam prinudjen da pitam jos nekog, pa vam se zato i obracam.

Hvala...
galja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 5:50 pm

Re: Problem sa sluhom

Post od galja »

Moras da odes na audiometriju,ti si sam sebi ispitao koje frekfence cujes bolje a koje slabije ,audiometrijom ces dobiti i za koliko decibela ti je podignut praga za te frekfence koj slabije cujes,mislim tj sigurna sam da potpuno bezveze pijes te lekove za upalu ,
ako si u Beogradu idi u Dragisa Misovic bolnicu
Odgovori