Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Nikola2700
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2011 3:39 am

Bubuljice

Post od Nikola2700 »

Pozdrav svima! :D
Ovako:Sve dok nisam krenuo u srednju skolu imao sam cisto lice kao papir,tackicu ni jednu nisam imao na licu,a onda 1 nedelja u srednjoj skoli,preko noci odjednom su mi po celom celu izbile bubuljice.Kada sam pitao oca zasto mi izlaze bubuljice on kaze da mi je to nasledno od njega,da je on tako u moje godine imao bubuljice na licu.E sad,imam i na ledja,i to mi je otac rekao da je sve to nasledno i da ne brinem da ce proci.Sada zelim vas da pitam,kako da se resim tih bubuljica,molim vas kao Boga da mi pomognete.Koristim neku Garnier kremu dve tube,1 tuba kao nema maska 3 u 1 a druga krema posle te maske,neka Hrvatska krema.Posle su mi rekli da to batalim da uzmem crveni glicerinski sapun od lubenice,kazu da ce za 2 nedelje da mi osusi sve bubuljice.koristim i neki ColpoDermGel protiv akni.Dakle molim vas da mi pomognete kako da se resim bubuljica,izgleda grozno,i svi me pitaju sta ti je to bre po licu,jer znaju da sam uvek imao cisto lice.Imam dosta po celu neke crvene,izgleda da su akne,i po obrazima imam,i sve neko crvenilo oko kosa i oko usta,ali to sada nestaje od ovog ColpoDermGel-a :) Ako imate nesto da mi preporucite sto ce stvarno da mi pomogne da se resim bubuljica,bio bih vam do groba zahvalan.Imam poprilicno masnu kozu.I,ako mi je to nasledjeno te bubuljice,hoce li to proci,mada cale kaze da je to taj srednjoskolski pubertet.Pozdrav :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bubuljice

Post od tamaraft »

Obratite se dermatologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Bubuljice

Post od zdravo »

Ne postoji lek za akne koji ce preko noci da ih resi. Bitno je otici dermatologu iz vise razloga:

- Postoji stav medju dermatolozima koji kaze: nema opravdanja za oziljke od akni. Ako leci dermatolog, oziljaka nece biti- ako se opredelis za "rucni rad" lako moze da se desi da do kraja zivota na svom licu nosis uspomene na pubertet u vidu kojekakvih oziljaka.
- Postoje razni preparati za resavanje akni koji u sebi sadrze neke supstance cija upotreba moze da izazove ozbiljna nezeljena dejstva. Dermatolog ti takve stvari nece prepisati.
- Bitno je da tvoj stanje prati jedan lekar, da pokusava razlicite modalitete terapije kako bi se pronaslo bas ono sto ti odgovara.

Pronadji dobrog dermatologa i obrati mu se, ne nadaj se da ces uspeti problem da resis za 7 dana ili mesec dana, jer to tako ne ide (hocu da kazem da je potrebno da budes strpljiv). Ko ti da kremu koja ce ti "ocistiti" lice za 7 ili 10 dana, zahvali mu se i baci je. pozz
Odgovori