beli pecati posle suncanja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: beli pecati posle suncanja
Posle sunčanja su mi se pojavile bele flekice po ramenima. Nisu mnogo velike ali ih ima dosta. Nisu sasvim bele nego za nekoliko nijansi svetlije. Ove fleke su se pojavile otprilike 7-og dana na moru kad sam skroz pocrnela. Na pojedinim mestima ali samo na ramenima je počela da mi se ljušti koža i tu su ostale te bele flekice. Sve su u obliku malih kružića. Još uvek mi nije sasvim spala boja ali čini mi se da će da se izjednače sa bojom kože kad spadne. Da li je možda u pitanju gljivična infekcija? Hvala unapred!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vrlo verovatno da je gljivica u pitanju.
Da li ste koristili neke lekove tokom sunchanja, vitaminske preparate, posebnu ihranu, zachine...losione kreme ulja?
Da li ste koristili neke lekove tokom sunchanja, vitaminske preparate, posebnu ihranu, zachine...losione kreme ulja?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Koristila sam tablete za kontracepciju Yasmin, vitamin E (Santegal), i ulje za sunčanje Karoten (zaštitni faktor 26), a od začina jedino grčki začin caciki, koji do tada nisam konzumirala
Međutim, pre toga su mi poiskakali neki crveni pečati po dnu vrata i to me je užasno svrbelo. Doktorka mi je prepisala neke lekove za alergiju i kremu da mažem na to mesto.
Kasnije mi je na još nekim mestima pa i po rukama iskočilo isto to crvenilo a izgledalo je bukavalno kao alergija na neki nakit, mesto se zacrveni i po njemu se pojave kao sitne bubuljičice. Tako nekako i to sve jedna do druge. Inače sam alergična na bižuteriju pa kada nosim taj nakit i oznojim se, pojavi mi se to crvenilo. P.S. Na tim mestima gde se pojavilo crvenilo tih dana nisam nosila nikakav nakit.
Nadam se da je ovo dovoljno za neko preciznije tumačenje. Hvala puno!
Međutim, pre toga su mi poiskakali neki crveni pečati po dnu vrata i to me je užasno svrbelo. Doktorka mi je prepisala neke lekove za alergiju i kremu da mažem na to mesto.
Kasnije mi je na još nekim mestima pa i po rukama iskočilo isto to crvenilo a izgledalo je bukavalno kao alergija na neki nakit, mesto se zacrveni i po njemu se pojave kao sitne bubuljičice. Tako nekako i to sve jedna do druge. Inače sam alergična na bižuteriju pa kada nosim taj nakit i oznojim se, pojavi mi se to crvenilo. P.S. Na tim mestima gde se pojavilo crvenilo tih dana nisam nosila nikakav nakit.
Nadam se da je ovo dovoljno za neko preciznije tumačenje. Hvala puno!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 5:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najverovatnije se radi o gljivicnoj infekciji pityriasis versicolor koju izaziva malassezia furfur.
Dolazi do reverzibilnog gubitka pigmenta pa se fleke bolje primete posle suncanja.
Najcesca lokalizacija je gornji deo trupa i spoljasnje strane ruku. Leci se lokalno, meni su prepisali Lamisil koji se maze 2 puta dnevno 2-3 nedelje, a fleke se moraju trljati tokom tusiranja da bi se skinuo povrsinski sloj. Pigmentacija se vraca posle ponovnog suncanja
Dolazi do reverzibilnog gubitka pigmenta pa se fleke bolje primete posle suncanja.
Najcesca lokalizacija je gornji deo trupa i spoljasnje strane ruku. Leci se lokalno, meni su prepisali Lamisil koji se maze 2 puta dnevno 2-3 nedelje, a fleke se moraju trljati tokom tusiranja da bi se skinuo povrsinski sloj. Pigmentacija se vraca posle ponovnog suncanja