Grč vratnih mišića i plivanje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Grč vratnih mišića i plivanje

Post od Cat »

Imam 26 god, 'cervikalni sindrom' (sada nemam bolove ali su mi vratni i rameni deo "roviti") i uopšteno slabe mišiće leđa a čeka me užasno mnogo sedenja narednih meseci. Nažalost nemam mogućnosti da idem na korektivno plivanje, mogu jedino da se rekreativno brčkam ili da se upišem u školu tehnika plivanja. Zanima me šta je preporučljivije od ovo dvoje. Da li vožnja bicikla (onog običnog, bez brzina) ima neki značajniji efekat na mišiće leđa?

Još nešto: posle masaže ne bi smela da boli glava, zar ne? :(

Hvala unapred.
nina.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm

Post od nina.bgd »

Bicikl sigurno ne može doprineit jačanju mišića ledja. Ja takodje imam problem sa slabim mišićima ledja, zbog toga mi slegaju pršljenovi i pritiskaju živce i to izaziva bol u ledjima. Takodje mi je preporučeno plivanje, ali ja sam to evo već 2-3 godine zanemarila. Medjutim, zbog ignorisanja toga i zbog sedenja nad knjigom stanje se pogorsalo, ledja su mi zaribala pa ću morati da idem na plivanje. Inače, doktor mi je tada preporučio kineziterapiju, a odeljenje za to se nalazi u sklopu Doma zdravlja. To su uglavnom vežbe sa motkom, radila sam ih oko 10 dana i odmah mi je bilo bolje jer su vežbe baš intenzivne, ali sam posle toga prestala. Planiran da se vratim na sve to.
Najefektnije je plivanje "ženski" i ledjno.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Plivanje je "zakon" za bilo koju bolest kostano-misicnog sistema.Ne treba preterivati ali je korisnoooo!!!
neko tamo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 9:15 pm

Post od neko tamo »

Još jedan glas za plivanje. Najbolje zajedno sa vežbama, ali izgleda da smo svi lenji za to :wink:
nina.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm

Post od nina.bgd »

A da li neko zna da li postoji neko mesto (u Beogradu) gde se uci plivanje. Htela bih da naucim bas dobro da plivam, npr. neznam muski itd. I to za odrasle preko 30 god. Na Tasmajdanu nema za odrasle npr.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Probaj u Zemunu,Pinki.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

I ja plivam "ženski" (ja to zovem "žablji stil" :D) i mada imam osećaj da možda malo previše zabacujem glavu ipak se posle plivanja osećam mnogo bolje.
Odgovori