Bol u oba zgloba (povređeni ligamenti)

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
matija_6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:18 pm

Bol u oba zgloba (povređeni ligamenti)

Post od matija_6 »

Poštovani,

već duži vremenski period imam povređena oba ručna zgloba i to sa spoljašnje strane (od malog prsta do zgloba -pripojni ligament).
Bio sam kod dva doktora gde su rađene terapije (elektroforeza, laser, medio crio), ali bol ne prestaje. Jedini način da smanjim bol, s obzirom da radim za računarom je da stavim elastični zavoj, koji trenutno pomaže, ali čim se napravi neki nezgodan pokret, bol se vraća.
Molio bih Vas za savet kome da se obratim i šta je najbolje da radim za lečenje ligamenata zgloba i jačanje podlaktica.

Najlepše hvala.

Matija
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bol u oba zgloba (povređeni ligamenti)

Post od tamaraft »

Prvo, kakva je povreda u pitanju?
Koja je dijagnoza sa kojom su vas slali na fizikalnu terapiju?
Da li su ligamenti osteceni i mishici i u kojoj meri?
Postoji li normalna pokretljivost u zglobovima ruchja i prstima?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
matija_6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:18 pm

Re: Bol u oba zgloba (povređeni ligamenti)

Post od matija_6 »

Poštovana Tamara,

Naime, prema rečima fizioterapeuta na jednoj ruci je pripojni ligamnet oštećen (povrda od pre par godina), a na drugoj ruci je istegnut (pre par meseci). Što se tiče mišića podlaktice, oni su dosta atrofirali.
Molio bih Vas za vaše mišljenje jer ovo polako postaje frustrirajuće, jer čim napravim nekad čak i mali napor, bol i ukočenst se vrate.
Na desnoj ruci imam čak i probleme sa tetivama (koje kreću od korena šake - imam osećaj da preskaču jedna preko druge i takođe se javlja ukočenost).

Verujete mi da mi znači mišljenje svokoga ko poseduje bar delić znanja o pomenutoj povredi, a pogotovo osoba koje su stručne, zato bih Vas molio za savet ili preporuku šta dalje da radim.

Unapred zahvalan.
Odgovori