Kondilomi
Kondilomi
Ovako..u vezi sam, ali nisam sexualno aktivna. Medjutim izmedju mene i mog decka je bilo nekog fizickog kontakta, ali nismo jos uvek spavali..pre nekoliko je on primetio da ima bradavice oko korena polnog organa..ja sam se informisala o tome, znam da se radi o HPV-u koji ih izaziva..procitala sam i da virus moze neko vreme da bude u organizmu bez pojave bradavica, dok recimo ne dodje do slabljenja imunog sistema..sto je znacilo da sam i ja mozda "zakacila" to i samo je pitanje vremena kad ce se aktivirati..sinoc sam uocila bradavicu, na venerinom bregu, kod pocetka usmina.. recite mi kako se to leci? Da li se tesko leci? Mogu li nesto da uradim da sama sebi pomognem, pored lekova i sl. sto ce mi doktor prepisati? Znam da je opsnije za zene, jer se bradavice mogu pojaviti unutra, i izazvati rak grlica materice, ali me zanima da li je to moguce kod mene, buduci da nisam spavala sa deckom? Sta treba da uradim? Postoje li neki cajevi, neki vitamini koje bih trebala da unosim u vecim kolicinama? Bas sam uplasena i zbog mene i zbog njega.. Hvala unapred!
Re: Kondilomi
pre 19 dana sam skinula kondilome na jednoj privatnoj klinici laserki. tokom prve kontrole doktoru sam rekla gde sam napipala jos bradavica i on je skinuo, bilo ih je dve. izacudilo me asto me nije pregledao. zabrinuta jer me nije pregledao aj sam to ucinila sam onoliko koliko sam mogla, spolja i nasla jos. odmah sam otisla lekaru i skinuo je i to, ali opet me nije pregledao, samo to mesto koje sam pokazala. sad nakon 19 dana ja vidim puno bradavica oko anusa. da li meni kondilomi nisu lepo ukonjeni ili je nesto drugo u pitanju?