Svrab

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Neko Nekic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 7:47 pm

Svrab

Post od Neko Nekic »

Cao imam jedno pitanje...
Pojavio mi se svrab pre 3 nedelje otprilike....
Prvu nedelju sam se cesao stalno i odlagao odlazak kod doktora jer sam mislio da mi je suva koza i da ce proci kad mi se malo koza prilagodi na ovo hladno i suvo vreme.....medjutim posto nije prestalo posle 10 dana otisao sam kod koznog lekara....tamo mi je doktorka posle jednog sekunda rekla da imam sugu...i prepisala mi neku kremu da mazem 4 dana....

posle 4 dana sam opet osecao svrab ispod ruke...i koza mi je pocrvenela i izasle su mi neke male tackice kao osip...e sad da li je to od cesanja ili sam se osuo to ne znam...ali sam otisao do urgentnog centra...
a tamo mi je doktor rekao da to nije suga i zacudio se da mi je to doktorka uopste rekla....
rekao mi je da je to neka alergija i prepisao mi neke tablete Xyzal i rekao mi da ih pijem dok mi ne prestane svrab...

e sad...mene posle 4 dana opet svrbi stomak i ispod pazuha... i bas je pocelo da me nervira.

ne znam koliko ste vi strucni ali eto...ako imate neko resenje ili neki savet mogli bi da mi kazete...

ne znam kome vise da verujem i da li da idem opet kod lekara i kod kog lekara...
uzas :(
Bol
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 9:39 pm

Re: Svrab

Post od Bol »

Niko,
To sto se dermatolozi ne slazu po pitanju Vase dijagnoze je cesta pojava. Ali, u Vasem slucaju nista ne menja jer trenutno (po mom isljenju) imate osip kao reakciju na boravak sugarca pod vasom kozom, ili neki dermatitis koji ima drugi uzrok. Kako bilo, meni je uvek pomagalo i pomaze Didermal mleko. Prave ga po narudzbini sve ozbiljnije apoteki i to u varijanti 5% ili 10%, sa vodom ili acidi borici. Kada povremeno imam periode svraba koji i Vas muci primenim ujutru i uvece tretman na mesta koja svrbe. Posle par dana koza se smiri pa posle izvesnog perioda sve ispocetka.
Pozdrav!
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Svrab

Post od zdravo »

Ok, svrbi. Dijagnozu suge iskusan lekar zaista moze postaviti za sekund. Da li ste primetili da u neko doba dana svrbi vise? Gde se sve nalazi taj osip? I da li je do sad prestalo? :D
pozz
Odgovori