http://www.youtube.com/watch?v=fAYGUGTkq-g
Molim Vas na komentar korisnosti ili beskorisnosti ovog uredjaja s aspekta poboljsanja zdravstvenog stanja korisnika.
U dilemi smo da uzmemo taj uredjaj za starijeg gospodina otezanog kretanja
hvala
M.P
Vase misljenje (po mogucnosti strucno) nestrucno vec imam
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Vase misljenje (po mogucnosti strucno) nestrucno vec imam
Na prvi pogled: Aparat stimulishe pokrete ruku ali jako ogranicheno, nijedan pokret ne ide preko 90 stepeni shto opet nije dovoljno za svakodnevne aktivnosti, cirkulacija i luchenje sinovije se povecava u zglobovima ramena ali su potrebni samo ako osoba ima problem u tim zglobovima! I ovaj polozaj antefleksije gornej polovine tela stimulishe ledjne mishice i dovodi do njihovog jachanja ako za time ima potrebe Posto niste napisali o kakvom se pacijentu radi, da li postoji neko centralno ostecenje ili samo opshta slabost organizma...sta to u vasem sluchaju otezava kretanje!
Sedenje jeste stabilniji polozaj od stojeceg za pacijente sa poorblemima mobilnosti, ali polozaj u kom se sedi nije nimalo prijatan, nije pogodan za osobe za promenama na zglobovima kukova, poshto je u pitanju duboki sed, fleksija kuka od 90 stepeni i veca koliko vidim. Osim ako ne postavite osobu na visoku stolicu koja ce omoguciti najefikasniji polizaj za voznju bicikla poput ovog, ali je problem duzine nogu i da li ce se to okretanje pedala obavljati kako treba.
Lumbalni deo kichme ce biti opterecen pri ovakvom sedenju i pokretima poshto ce se izazivati rotacija karlice u jednom smeru a rotiranje ramenog pojasa u drugom, tao da nije najbolja varijanta za osobe sa problemom u lumbalnom delu kichme!
Ovakvi aparati se uzimaju obichno zbog blazeg aerobnog i kardio treninga, i zagrevanja pred kineziterapijske vezbe, ili kao pendularne vezbe, bez opterecnja za odrzavanje obima pokreta u zglobovima, ali opet morate se savetovati sa kardiologom poshto opet, niste rekli kakva je ogranicenost u kretanju u pitanju i da li je pacijent i kardioloski pacijent!
Sedenje jeste stabilniji polozaj od stojeceg za pacijente sa poorblemima mobilnosti, ali polozaj u kom se sedi nije nimalo prijatan, nije pogodan za osobe za promenama na zglobovima kukova, poshto je u pitanju duboki sed, fleksija kuka od 90 stepeni i veca koliko vidim. Osim ako ne postavite osobu na visoku stolicu koja ce omoguciti najefikasniji polizaj za voznju bicikla poput ovog, ali je problem duzine nogu i da li ce se to okretanje pedala obavljati kako treba.
Lumbalni deo kichme ce biti opterecen pri ovakvom sedenju i pokretima poshto ce se izazivati rotacija karlice u jednom smeru a rotiranje ramenog pojasa u drugom, tao da nije najbolja varijanta za osobe sa problemom u lumbalnom delu kichme!
Ovakvi aparati se uzimaju obichno zbog blazeg aerobnog i kardio treninga, i zagrevanja pred kineziterapijske vezbe, ili kao pendularne vezbe, bez opterecnja za odrzavanje obima pokreta u zglobovima, ali opet morate se savetovati sa kardiologom poshto opet, niste rekli kakva je ogranicenost u kretanju u pitanju i da li je pacijent i kardioloski pacijent!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Da izmedju ostalog jeste i srcani bolesnik ( blazi), star je 74 godine i loseg opsteg stanja, slabije se krece, na nista se ne zali ali je jako slab i u smislu nedostatka snage ali i volje da se aktivira po pitanju promena pa smo mislili da bi ga mozda pasivan oblik gimnastike pokrenuo u nekom poz. pravcu. Lepo ste objasnili i iz toga mislim da mu nebi stetilo a za korist, mozda hoce mozda nece koristiti. Mislim das smo sada blizi odluci da pokusamo
HVALA
M.P
HVALA
M.P
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zbog problema za srcem pre kupovine aparata posavetujte se obavezno sa kardiologom, ponesite i snimak ili sliku aparata kako bi kardiolog dao svoje mishljenje i procenio kolichinu metabolichkog utroshka koji se desava prikom vezbanja na ovom aparatu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.