male boginje i trudnoca
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
male boginje i trudnoca
Trudna sam 6 nedelja. U vrticu gde starije dete ide vlada epidemija malih boginja. Kod starijeg deteta su se pojavili simptomi u vudu curenja nosica, kijanja i kaslja, sto su pocetni simptomi (a moze biti i obicna prehlada). On je sada izolovan kod mojih roditelja. Plasim se jer ja nisam prelezala male boginje, a znam da su kobne za embrion. Molim vas da mi neko odgovori da li je to zaista toliko opasno. Pedijatar je samo rekao PRATICEMO.
Re: male boginje i trudnoca
Sta su male boginje? Rubeole? Zar ti dete nije vakcinisano MMR vakcinom? Odakle epidemija, kad je to obavezna vakcina, u Srbiji i sirom sveta?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Rubeole su posebno opasne za trudnice (zato se deca, a pogotovo devojcice protiv toga vakcinisu). Inace bar u Nemackoj to nije obavezna vakcina, ali moje dete ju je ipak primilo!
Od mog kolege zena je u trudnoci dobila te boginje. Sve je bilo ok, porodila se dete je ok, sad je vec veliko 4 godine devojcica.

Vakcinacija jeste obavezna kod nas, ali desi se da se neko razboli i kad je vakcinisan. Makar koliko ja znam.
I zauske su jako opasne u trudnoci.
I zauske su jako opasne u trudnoci.