Intersuje me da li je tinea kozno oboljenje prelazno?Moja baka ima to kozno oboljenje, i perianalni deo kojji treba redovno da se odrzava higijenski, buduci da ona ne vidi,perem joj ja.Stavim rukavice, ali ipak, kada mazem kremom, dotaknem prstima kozu, i cesto joj i previjam.
Interseuje me da li je prealzno?
Da li je tinea prealzna?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Da li je tinea prealzna?
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Re: Da li je tinea prealzna?
Jeste, al ne znam kolika je sansa da se zarazite u opisanom slucaju...
- dolce-vita
- Stalni član
Pa, koristim rukavice, ali ipak nakon toga mazem taj deo babi kremom.Mada, u pocetku nisam znala da je prealzna, pa nisam koristila rukavice prilikom previjanje rane.
Pa, hajde onda da pitaj jos i ovo, da li bih vec imala posledice zaraze i kako da ih prepoznam?
Hvala

Pa, hajde onda da pitaj jos i ovo, da li bih vec imala posledice zaraze i kako da ih prepoznam?
Hvala

Ko zna, moze dosta kasnije da se ispolji. Svrab i karakteristicne promene na kozi su prvi simptomi. Ako se pojavi, dobro do kraja izleciti, jer moze da se povuce pa da se opet vrati ako se ne dotuce do kraja 

- dolce-vita
- Stalni član
Auuuuuuu, malo ste me uplaisili, pogotovo zato sto imam malo dete sa kojim sam non stop u kontaktu.Nemam promene na kozi, osecala sam malo svrab, ali nista strasno, namazala sam kremom, moguce da je i od promene sapuna.