Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Ova tema stoji u pitanjima i odgovorima al je stariji datum pa sam mislila da je ok ako otvorim novu ovde...
Pozdrav,
ja da se javim sa mojim bolomu ramenu,sutra idem po uput pa cu u ponedeljak ici kod doktora inace pisem cisto da vidim o cemu se radi...Meni bol traje malo vise od 2 nedelje u situacijama kao sto su:Oblacenje jakne,uzimanje nesto sa vislje police kada legnem pa kad rasirim ruke al ne ispruzim ih ( V V ) kad nesto teze uzmem u ruku pa kad hocu da ga odlozim.Bol mi ne traje konstantno ceo dan vec samo u odredjenim pokretima i kad prstima stisnem tu gde me zaboli...moze da bude svasta al odprilike me zanima sta moze da bude..
imam 26 godina,i bavim se extremnim biciklizmom,ali nikad nisam povredila rame samo skocni zglob..nikad ga nisam iscasila niti udarila niti pala na njega..hvala na odgovoru
Bila kod lekara opste prakse i rekla mi da nece da me salje nigde,ali ukoliko se bol nastavi da dodjem po uput pa ce me poslati dalje...rekla mi da mazem ketonal mast itd...
isto sam i ja tako odreagovala,lekari opste prakse su stvarno Boze me sacuvaj,danas je prvi dan da mi je rame fungcionalno i da ne boli toliko pa ukoliko se bol preko vikenda ponovo javi otici cu da trazim uput...
pri tom mi je rekla da je bol od mesec dana zanemarljiv a ako se bol produzi onda se tek obraca lekaru
Bol u ramenu je uzasna stvar osobeno ako imate dijabet.Ja sam imao bol u levom ramenu koj je sada prosao. Mogu da se pohvalim da sam pobedio dijabet sa najsavremenijom dijetom terapiijom
Pa sam podigao web staranu i objavio moje rezultate analizu Krvi.Ukolko neko ima slican problem moze me konumicirati na pvt
evo ja bila kod ortopeda,rekao mi je da je u pitanju tetiva koja se zove BURZA verovatno je povredjena i dao mi je terapije,i rekao mi je da posle 2-3 nedelje dodjem na kontrolu,i ako mi terapije ne pomognu uradice magnetnu rezonancu i verovatno operaciju...
Burzitis je zapaljenje burze koja je nesto poput vrecice ispunjene tecnoscu kojoj je zadatak da amortizuje pokrete i pritiske unutar zgloba, po njenog zapaljenja dolazi u okviru sindroma prenaprezanja, brojnih mikropovreda i istegnuca, nabijanaj zgloba, povreda koje nisu dobro lechene, ili ozbiljnijih povreda tipa pada na taj zglob, konkretne traume.
Na burzitis je i lichilo, dobro je pa ste otishli na pregled!
Terapije odradite shto pre i nemojte ih preskakati!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.