Endoskopska operacija sinusa (Gde u Srbiji?)

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivan5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 11, 2010 2:48 pm

Endoskopska operacija sinusa (Gde u Srbiji?)

Post od ivan5 »

Pozdrav,molim vas za pomoc.Vec osam godina imam problema sa sinusima.Probao sam skoro sve,kapi,antibiotike,isao na more,bio sam na operaciji treceg krajnika,isao kod coveka u Kragujevac koji "leci" sinuse itd. ali nista nije pomoglo.Problem je aktivan vec punih osam godina,znaci bez prestanka bez obzira na godisnje doba,promenu stana/grada,zivotnih navika itd...

Brisevi grla i nosa su uvek bili cisti,a alergo test je bio negativan na sve ponudjene alergente.Pre dve godine sam imao operaciju treceg krajnika,koja je donela olaksanje samo na nedelju dana(tokom kojih sam izbacio teglu punu zutog ustajalog slajma) ali se sve ponovo navratilo.

Vec zadnjih 5 godina imam dosta problema sa spavanjem,koji su u poslednje vreme postali ozbiljni.Zbog ovog problema sam napustio faks i propustio sto sta u zivotu jer se skoro svaki dan osecam umorno i nevoljno,sto zbog sinuzitisa sto zbog nespavanja.

Nakon istrazivanja po internetu pre oko godinu dana dosao sam do saznanja FESS metode,citao sam o tome i pogledao snimke operativnog zahvata i izgleda mi kao da bi ova operacija mogla da mi pomogne i da me resi muka.

E sad,zanima me gde se ova operacija vrsi u Srbiji?
Da li je pokriva zdravstveno osiguranje?
S obzirom da operacija nosi odredjene rizike koju kliniku/grad/hirurga preporucujete,i kako stojimo u odnosu na ostale svetske klinike po tom pitanju?

Koliko dugo se primenjuje ova metoda kod nas u modernom obliku,u ovom clanku pise da je prva operacija ali sa modernim aparatom (kompjuterska navigacija kroz 3D snimak lobanje u toku operacije) uradjena u junu ove godine:
http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/prva-e ... 96746.html
Korisnikov avatar
13th.wizard.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm

Re: Endoskopska operacija sinusa (Gde u Srbiji?)

Post od 13th.wizard. »

doc. dr ivica pendjer
klinika za orl - kcs
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Re: Endoskopska operacija sinusa (Gde u Srbiji?)

Post od gogi999 »

Moj sin je radio na VMA pre mesec dana.
Ako ste u Beogradu mozete s uputom uraditi besplatno a mozete i platiti operaciju.
Pozovite VMA i pitajte a pregled za civile mozete zakazati svakog poslepodneva posle 15 casova.
Odgovori