dali je stvarno psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

dali je stvarno psorijaza

Post od edinaaa »

prije otprilike desetakgodina ja sam imala promjene na koži glave bilo je grozno ljuštilo se curilo ma baš grozno ja sam otišla ljekaru i urađena mi je biopsija bolje rečeno uzet je dio kože sa oboljelog mjesta nalaz sam čekala malo duže i onda razočarenje dijagnoza psorijaza dugo sam se liječila kremama i neznam više čim srečom to se povuklo poslije izvjesnog vremena opet bi se pojavilo ali nikad u tako teškom obliku kao prvi put.Poslije su problemi sa kožom glave prestali ali su mi neki nokti otpali nekoliko puta Sve to se jedno vrijeme smirilo tako i ja nekoliko godina odahnula međutim povremeno mi se javljaju mjehuriči na prstima ruku i suha koža iza ušiju i na još nekim djelovima tjela Jedna doktorica mi je rekla da ja nisam nikad imala psorijazu i da ona nemože proči rekla je da imam dermatitis.Napominjem da sam uvije k imala problema samo različite i manjeg intenziteta takođe napominjem da je psorijaza dijagnosticirana u klinićkom centru pa vas molim za vaše mišljenje dali je zaista moguče da psorijaza taji po nekoliko godina pa je mogu ponovo očekivati iliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
lavazza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2009 4:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lavazza »

ja sam imala slicne probleme.dobila sam crvene krugove koji su poceli da se ljuste po cjelom tijelu i glavi.u domu zdravlja mi je ustanovljena psorijaza gutata(jedan od oblika psorijaze)za koju mi je doktor rekao da se zalijeci ali moze se vratit za 5-10 god,dobila sam i razne skupe kreme...posle par dana koristenja postajalo je sve gore to je pocelo da se upaljuje i svrbi sto me je navelo da odem kod privatnog lekara...on mi je onda rekao da to nije psorijaza nego hronicni dermatitis,i promjenio terapiju,koja mi je pomogla ali na 2 mjesta su mi ostali kruzici koji se i dalje perutaju.postoji vise vrsta psorijaze i dermatitisa,neke vrste su stalno prisutne a neke se pojavljuju sa vremena na vrijeme......u mom slucaju dermatitis sam dobila zbog naglog pada imunog sistema i jake alergijske reakcije cak 7 puta uvecan nalaz od normalnog.ja se nadam da su vam uradili nalaze pre postavljanja dijagnoze,alergo testove,IGE i druge.bolje je potrositi vise vremena i novca nego lijeciti pogresno........po ovome sto sam vidjela da ste napisali preporucila bih vam da uradite nalaze krvi i alergo testove,nemojte nista mazati na svoju ruku,bolje trazite drugo misljenje.moje iskustvo nije bilo bas ugodno pa nebih zelela da se nikome dogodi...poz... :-?
edinaaa
Stalni član
Stalni  član

Post od edinaaa »

što se tiče alergo testova tu sam u potpunosti pozitivna i liječila sam se od alergije medutim ovo sa psorijazom je drugo ja sam zbog toga ležala na dermatolokoj klinici gdje mi je dijagnosticirana alergija na sve metale da ne nabrajam na perije na živ. dlaku na kučne histamine itd.Pored toga mi je dijagnosticirana psorijaza vulgaris.Možda toga ima više vrsta jer vidim da se vaša zove drugačije.Moja za sada miruje. dali znate nešto više o psoriazis vulgaris.
lavazza
Novi član
Novi član

Post od lavazza »

i ja sam pozitivna na zivotinjsku dlaku,kucnu prasinu,histamin.nisam cula za tu vrstu ali doktorka mi je rekla da ih postoji dosta.psorijaza se dobije u kombinaciji alergena i na nervnoj bazi.tako da sto manje budete razmisljali o tome bice vam bolje.pustite da stvari idu svojim tokom,a kada vec dodje do toga onda se obratite lekaru......lep pozdrav
edinaaa
Stalni član
Stalni  član

Post od edinaaa »

pa je pomiri se s onim što imaš :evil: :evil: :evil: :evil:
lavazza
Novi član
Novi član

Post od lavazza »

znas kako ja kazem,sa svakim problemom se nosi kada dodje vreme za to,ako je u vasem slucaju stvarno psorijaza stres ce vam samo omoci,i ubrzati njen povratak....nista nije crno kao sto izgleda,uzivajte u lepim stvarima... :wink:
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

da li je neko probao banjsko lečenje psorijaze?gde i kakvi su rezultati?
edinaaa
Stalni član
Stalni  član

Post od edinaaa »

ja nisam probala banjsko liječenje ali mi je boravak na moru zasigurno pomagao.Pa ti čim ljeto šlauf pod ruku pa pravac more.ovo za šlauf šala koja nije nikad na odmet :P :P :P :P :P :P :P
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

ma imam neku alergiju "na more"... tj alergiju koja mi se javlja kad sam na moru...užas! zato sam htela da probam banju..a i Lalošević mi je to preporučio
SaRa984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 8:48 pm

Re: dali je stvarno psorijaza

Post od SaRa984 »

Pisala sam na drugoj temi o swojim mukama sa psorijazom. . .a to da nervoza utice na pogorsanje, kod mene se pokazalo kao tacno. Petnaest god imam psorijazu i u prwim godinama sam se aktiwno lecila, ali bezuspesno. Nakon toga batalila sam sve kremice i mazalice i koristila samo bebi ulje za kozu,(jonsonovo ono u vidu gela) da ne bi bila tako suwa, i jednostawno se pomirila sa tim. Psorijaza je u tom periodu stagnirala, zimi se tu i tamo ispoljavalo. E. . . pre 4mes sam se porodila i od tad sam stalno pod nekim stresom, tako da je sad po telu sveopsti haos. Tako da-smanjite nerwozu (ako je to uopste moguce)
DraganaC
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 27, 2010 4:17 pm

Post od DraganaC »

Ja sam psorijazu Vulgaris imala pre 8 godina. Prvo se pojavilo nekoliko crvenih tackica po grudima i sporo je napredovalo. Lekar mi je dao neke kortizonske masti i lek Metatrexat (neki unistavac jetre, kako sam zakljucila). Sve mi je proslo za nekoliko dana i ja sam bila prezadovoljna. Medjutim, nakon nekoliko meseci prilikom blagog pada imuniteta, psorijaza mi se vratila u jednom uzasnom naletu! Prosto sam mogla da posmatram kako se nekontrolisano siri po telu i te tacke pocinju da se spajaju i postaju ogromne perutave crvene fleke. Imala sam otprilike 50% bolesne koze - uzas!
E onda je lekar ponovo prepisao kortizonske kreme (za celo telo - pa zamislite koliko sam samo hormona preko koze upila!) i opet onaj uzasni lek + Bensedini. Meni se stanje samo pogorsavalo, a od silnih otrova poceo je i ciklus da izostaje, ma strasno. Cak sam operisala i krajnike koji su atrofirali ne bi li to pomoglo organizmu da se oporavi. To je bilo nekih 6 meseci agonije, prvo zbog izgleda jedne 22-godisnjakinje, a onda i zbog okoline koja je mislila da sam zarazna itd.
Posto smo moja porodica i ja dosli do zakljucka da ce mi klasicna medicina samo dodatno narusiti zdravlje, trazili smo alternativu. Naisli smo na doktora otvorenog uma koji mi je prepisao injekcije aloje iz Rusije + pila sam FLP Aloju i meni je konacno krenulo na bolje. Prvi put sam videla da fleke nestaju, a za nekoliko meseci potpuno su nestale. I to samo zahvaljujuci prirodi!
Sada sam ljubav poklonila drugacijim suplementima ishrani (po meni jos bolja prica od Aloje) od kojih se osecam zdravije nego ikad. Poslednjih godina sam imala povremeno po 1-2 tackice psorijaze, a otkad koristim ove suplemente od psorijaze nema ni traga, a ni od glavobolja, alergijskih kijavica, problema sa zubima, cestim umorom...
Upuceni ljudi tvrde da je psorijaza (i slicni kozni problemi) zapravo posledica izuzetne zagadjenosti organizma, posebno jetre. Ako koristite lekove koji dodatno unistavaju jetru (kao sto je bio moj slucaj) stvari ce se samo pogorsavati. Nista necete postici ni ako samo cekate da prodje sama od sebe jer organizmu je potrebna pomoc da bi se ocistio od svih nagomilanih toksina koji normalno nastaju od danasnjeg nacina zivota i ekologije. A svi koji pokusavaju samo kremema da izlece psorijazu treba da znaju da time deluju samo na posledicu nekog unutrasnjeg problema koji ce stalno tinjati i vracati se. PO meni, treba delovati na uzrok - u pravi centar mete jer samo tako dolazi do konacnog i stvarnog resenja problema.
Pozdrav
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
SaRa984
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 8:48 pm

Post od SaRa984 »

O kakvim je suplementima rec.? . . Ja u principu ne znam ni da li bi smela ista da koristim, jer dojim. . .
DraganaC
Stalni član
Stalni  član

Post od DraganaC »

To su biolosko aktivni dodaci Vision IPG, isitnjene biljke u kapsulama koje ciste, hrane i stite nase celije. I to i jeste glavna prednost - regulisu metabolicke procese na celijskom nivou tako da covekov organizam dobije potpuno zdravu osnovu za dalje funkcionisanje.
Sto se tice primene tokom dojenja - vecina proizvoda nije testirana na trudnicama, dojiljama i deci ispod 12god i zvanicno nisu za njih. Doduse, svi mi koji ih koristimo ne obaziremo se na to jer je zapravo bas toj populaciji ljudi potrebna posebna zastita i nega, a mi iz mnogo nasih i tudjih iskusatva znamo da je ovo najbolje sto covek sebi i deci moze pruziti.
Naravno, kod svih koji prvi put cuju pricu postoji ogromna sumnja i strah od neporoverenog. Zato sve sto mogu da Vam preporucim je decji kompleks koji je posebno namenjen trudnicama, deci (cak vrlo maloj) i dojiljama. Ovi proizvodi su pravo blago vitamina za Vas i bebu, ali Vam nazalost verovatno ne mogu pomoci oko psorijaze.
Ako zelite, ostavite mi na pp svoj mejl - mogu Vam poslati sjajne uvodne tekstove koje su pisali ruski lekari, a vezano za funkcionisanje ljudskog organizma i ogromnu pomoc koju ovi suplementi pruzaju.
Pozdrav
selmich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 28, 2010 9:03 pm

Post od selmich »

Postovanje...imam 16 godina......psorijazu vulgaris sam dobila u 7.godini zivota..bila sam i u bolnici nisu mi mogli pomoci ...swe sam isprobala....swe moguce sam kreme probala bespotrebno bacala novac za skupe kreme.....a ova bolest me psihicki umori...izgubila sam samopouzdanje.....swe sam moguce doktore obisla....vracare,gatarima.na more ...swuda....ako imate Vi koji savjet za izlijecenje ove dosadne kronicne bolesti.... :wink: :cry: :-? :)
DraganaC
Stalni član
Stalni  član

Post od DraganaC »

Draga selmich,
Sa onim kratkim periodom psorijaze (u odnosu na tebe) koji sam ja imala, mogu samo da naslutim koliko ti je tesko zbog toga. Ako si citala moj post videla si da je mene spasila alternativa. Jesi li ti probala Aloju ili ruske Vision suplemente? Mislim da bi ti to pomoglo. Upravo citam o Reiki energiji i jako mi se svidja sve to. Procitaj i ti, mozda bi ti taj tretman najvise pomogao.
Hajde, pa javi utiske ako pocnes sa necim od ovoga sto ti preporucujem.
Odgovori