pitanje za nizu vrednost Fe?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
MaryAnn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 17, 2010 1:08 pm

pitanje za nizu vrednost Fe?

Post od MaryAnn »

Poshtovanje...
Analizom je utvrdjeno da imam vrednost Gvozdja 8.
Da napomenem da ne jedem meso . pitanje , da li bih trebala uzimati dodatne tablete gvozdja , npr. one shto uzimaju trudnice ili shta da ubacim u ishranu ( vec jeden Cvekle i Spanaca , grashka ). :lol:

Hvala unapred...
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Re: pitanje za nizu vrednost Fe?

Post od dsavic16 »

Najviše gvožđa se upravo nalazi u crvenom mesu, tako da Vaša ishrana uopšte nije zdrava.
MaryAnn
Novi član
Novi član

Post od MaryAnn »

Ali kako onda , kad je meni muka od mesa... :(
Jednostavno ne mogu da ga jedem.. Nije da izvoljevam.
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

Da li mozda znas koje su referentne vrednosti u toj labaratoriji? Jer i ja imam tako nisko gvozdje pa nesto panicim ovih dana...
MaryAnn
Novi član
Novi član

Post od MaryAnn »

Fe 8,8 - 26
To je po najnovijim standardima. Kao i shecer shto su pomerili sa 6,4 na 5,9 ! ://
Znachi nije to bash puno malo , da ima razloga za paniku ;)

saznala sam da shetnja u prirodi pomaze... - tj. chist vazduh. I eto crveno meso , cvekla i zelenishi... ( spanac , blitva , zelena salata , grashak )
JZM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm

Post od JZM »

hvala puno

ma ja sam podigla frku jer nikada nisam imala losu krvnu sliku, napravila sam pan ishrane, malo guglala po netu da vidim sta poboljsava apsorciju gvozdja i tako... kafu sam odlucila da pijem dva sata posle dorucka, da unosim puno vitamina c uz crveno meso i posto zivim u inostranstvu, nasla sam mesaru koja prodaje samo organsko meso sa poreklom kupujem kod njih dzigericu, kazu da je jagnjeca najbolja za gvozdje. Ti ne jedes meso... onda ti preostaje samo cvekla ali pokusaj da je jedes sirovu, izrendanu sa medom, nije lose a kazu da pomaze, ali mora biti sveza, ne konzervirana...

Ja sam s izgleda zeznula i ispraznila moje rezerve gvozdja jer ni ja nisam jela meso mesecima jer tokom leta mi je nezamislivo da jedem bilo sta osim povrca i ribe i to bele, a ako sam jela meso obicno je to bilo u restoranu poslednjih mesec dana kako je zahladnelo, i uz crveno meso ide crvenog vina koje mu onemogucava apsorpciju... i tako

zelim ti da sto pre resis problem
MaryAnn
Novi član
Novi član

Post od MaryAnn »

Hvala puno , takodje... :D
Odgovori