Imam sledeci problem, zadnjih 4-5 meseci me muci ucestalo mokrenje i bol u donjem delu ledja su konstantni. (Imao sam taj problem sa mokrenjem i zadnje 2-3 godine ali se zadrzavao 7 dana na svaka pola godine i rijesavao sam to Amoksicilinom i uroloskim cajevima). Radio sam UZV i intravenoznu urografiju i bubrezi su uredu (iako prilikom ultrazvuka nisam mogao da napunim mokracnu besiku na 200 ml nego je bio 130 ml i nisam vise mogao da trpim). Ne mogu da nosim hlace, ni nista tjesno jer me steze i boli m.besika i tjera na mokrenje, non stop sam u trenrkama. Radio sam urinokulturu i brisove sve i bili su uredni,ali nakon 2 mj. tek mi je rekao da radim spermokulturu i tu mi je nadjen Enterococcus Sp. u velikom broju i prema onom bakterioloskom nalazu jedino nije otporan na ciprofloksacin (ne mogu naci taj papir pa na pamet pisem mada mislim da je ispravno). Pio sam dosta lijekova Amoksicilin, Doksiciklin, Baktrim, i Ciprocinal u dva navrata koji mi je pomogao cak malo cini mi se, ali urolog je non stop zapostavljao taj problem jer sam radio i spermiogram i PP mi je 0 % i non stop je insistirao da to radim. U medjuvremenu, tacnije pocetkom oktobra sam operisao varikocelu (a i fimozu) i nadam se kakvom takvom poboljsanju spermiograma koji mi je rekao da cu raditi 3. mj nakon operacije.
Kako i sta treba da radim dalje sto se tice Enterococcus-a? Iskustva sa cajevima?
Izvinite sto sam bio ovoliko konfuzan ali toliko toga me muci da ne znam sta mi je prece.
Ucestalo mokrenje i bolovi u predjelu bubrega
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ucestalo mokrenje i bolovi u predjelu bubrega
Leci se antibiotikom po antibiogramu, znaci ako je osetljiv na ciprofloksacin, trebas da pijes taj antibiotik.
Ali to ti je valjda i urolog rekao.
Ali to ti je valjda i urolog rekao.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Jeste ali mi je pored toga davao ove ostale lijekove koji nisu na tom antibiogramu. Najgore mi je sto ja ne znam sta je to, nije mi postavio dijagnozu. Vjerovatno je povezano sa ovim isto ali u prethode 2 godine mi se toliko pogorsala cirkulacija u nogama da je to strasno.
Opet sam u pon. radio spermokulturu, i kada sam otisao tamo dali su mi samo jedan list na kome pise: Iz uzoraka sperme je izolovana mesana bakterijska flora okolne regije. 
Prije sam dobio papir sa onim antibiogramu na kome je pisalo da je Enteroccocus Sp i na sta je osjetljiv, a sad to nisam dobio. Da nisu mozda oni mi u zabuni dali samo 1 papir?!

Prije sam dobio papir sa onim antibiogramu na kome je pisalo da je Enteroccocus Sp i na sta je osjetljiv, a sad to nisam dobio. Da nisu mozda oni mi u zabuni dali samo 1 papir?!
I zanima me da li slucajno hemeroidi imaju ikakve veze sa problemima koji su najvjerovatnije vezani za prostatu?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Ako ti nisu dali antibiogram znaci da nije ni radjen, znaci da ni jedna bakterija nije prisutna u znacajnoj kolicini da bi se lecila.
Hemoroidi nemaju veze sa prostatom, to su prosirene vene.
Hemoroidi nemaju veze sa prostatom, to su prosirene vene.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Isao sam na pregled kod novog doktora specijaliste i on me je pregledao, radio UZV nakratko, dao mi je Amoksicilin i Bazetham. Nije mi rekao za sto je Bazetham ali na lijeku sam nasao da se njime lijeci Benigna hiperplazija prostate. Sta je to tacno? Koliko je opasno?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
O benignoj hiperplaziji mozes da procitas na netu, nije opasno u smislu da nije smrtonosno, ali je potrebno da se leci.
Citao sam o tome ali pise da to imaju ljudi od 45 godina pa navise, ja imam 23 godine i dalje ne znam kako sam mogao to "zaraditi". Vec 6 mjeseci ja pijem razno razne lijekove, ali sve je bezuspjesno. Nadam se da sad kad znam sta je da ce to valjda biti uredu.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Nije iskljuceno da imas hronicnu upalu prostate. Prepisi nalaz ultrazvuka.