opadanje kose (minoxidil)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
eyeball
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 4:14 am

opadanje kose (minoxidil)

Post od eyeball »

cao.

Imam 24god, musko. Prilkom posete nasem poznatom dermatologu radi neke sasvim dtuge stvati, konstatovao mi je proredjivanje i opadanje kose, pre nekih mesec dana...

preporucio mi je sampon fitoval i gel na bazi Minoxidil-a 5% sa tietinoskom(?)(ili kako se vec kaze nemogu da procitam), ujutru i uvece...

sampon koristim. situacija jos uvek nije toliko kriticna, pa ne znam da se uplicem u celu tu pricu sa gelom? Ima li neko ovde iskustva sa istim? Da li se sa tim treba zezati? imam neki cudan osecaj da bi mi mozda posle tretmana sa tim gel, kosa tek pocela opatadi... inace cale je ostao bez dobrog parceta kose vec sredinom svojih 30tih...

havla unapred!
fiona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 5:57 pm

Post od fiona »

Morala sam da se registrujem nakon pretrage po internetu o informacijama vezanim za minoxidil. Eyeball ja koristim samo obican Minoxidil (komercijalni naziv je Pilovit) od 2%. Za koncentraciju istog od 5% sam cula da kod muskaraca moze,ali ne mora,izazvati kontraindikacije u vidu impotencije i tih stvari za vreme koriscenja. Sampon koristi slobodno,mislim da ti ne moze skoditi a za taj gel ne znam.Mozda je bolje da probas sa 2%-nim minoxidilom ako stanje nije toliko alarmantno. :)

kod koriscenja Pilovita imam samo jednu nedoumicu-da li se kada se naprska na teme treba utrljati ili ne? Ja ga korisitm vec mesec dana iskljucivo prema uputstvu ali tamo ne pise nista o utrljavanju pa me to malo buni. Hvala vam unapred na odgovorima!
nikimax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:58 am

resenje za celavu glavu

Post od nikimax »

Ljudi pisacu svakom ko ima problem te vrste.

Ja sam radio u implantaciju kose u ordinaciji * REKLAMA * u Beogradu,isto preko preporuke druga koji je radio,oduvek sam bio skeptik za sve te gluposti ali kad sam video rezultate svojim ocima nije postojala nedoumica.

Prezadovoljan sam i preporucujem svima!!!!Nema potrebe da se patite.
Ne boli, kratko traje procedura,prirodan trajan izgled,nema oziljaka...odgledate film i gotovo,izadjete sa kosom!!!!

Srecno svima!!
Nemanja8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 5:53 pm

Post od Nemanja8 »

Da li bi mogao staviti fotografiju pre i posle zahvata?

A koliko ta metoda implantacije otprilike kosta? Recimo da bi trebalo popuniti skalp i zaliske.. Kose imam svugde, ali je vidno redja na gornjem delu glave. Imam 28 godina.
bozzky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 17, 2010 11:00 pm

Re: resenje za celavu glavu

Post od bozzky »

nikimax napisao:Ljudi pisacu svakom ko ima problem te vrste.

Ja sam radio u implantaciju kose u ordinaciji * REKLAMA * u Beogradu,isto preko preporuke druga koji je radio,oduvek sam bio skeptik za sve te gluposti ali kad sam video rezultate svojim ocima nije postojala nedoumica.

Prezadovoljan sam i preporucujem svima!!!!Nema potrebe da se patite.
Ne boli, kratko traje procedura,prirodan trajan izgled,nema oziljaka...odgledate film i gotovo,izadjete sa kosom!!!!

Srecno svima!!
Mozes li reci gde u Beogradu? Koliko kosta? i neki iformacioni link, sajta?
Hvala ti..Pozdrav
follicle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 07, 2010 12:36 pm

Re: opadanje kose (minoxidil)

Post od follicle »

eyeball napisao:cao.

Imam 24god, musko. Prilkom posete nasem poznatom dermatologu radi neke sasvim dtuge stvati, konstatovao mi je proredjivanje i opadanje kose, pre nekih mesec dana...

preporucio mi je sampon fitoval i gel na bazi Minoxidil-a 5% sa tietinoskom(?)(ili kako se vec kaze nemogu da procitam), ujutru i uvece...

sampon koristim. situacija jos uvek nije toliko kriticna, pa ne znam da se uplicem u celu tu pricu sa gelom? Ima li neko ovde iskustva sa istim? Da li se sa tim treba zezati? imam neki cudan osecaj da bi mi mozda posle tretmana sa tim gel, kosa tek pocela opatadi... inace cale je ostao bez dobrog parceta kose vec sredinom svojih 30tih...

havla unapred!
Sam trebas da odlucis dali hoces da se boris protiv celavosti ili prihvatas ono sto te ceka. Ako ti je dermatolog konstatovao musku naslednu celavost i ako ti kazes da jos nije kriticno onda je pravo vreme da pocens da ga koristis. Neces valjda da cekas da ocelavis pa onda da ocekujes da ce ti se kosa povratiti?
Od Minoxidila mozes da imas pojacano opadanje kose prva 3 meseca ali to je pozitivan znak da on funkcionise, i ubrzava proces izrastanja dlake. Posle toga bi trebalo da ti se kosa znatno zgusne i zadeblja. Inace minoxidil zahteva konstatno koriscenje, ako prestanes da ga koristi sva novo izrasla kosa ce ti otpasti u roku od 3 meseca. Smanjeni libido je jako retka nuspojava minoxidila i ona se moze desiti 30min od aplikacije proizvoda i ubrzo prolazi... (Ja licno nisam cuo da se je iko ovo osetio)
Pozdrav!
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Post od Eliza »

Meni je doktorica prepisala minoxidil 5% za muskarce iako sam zensko i evo nakon tri nedelje mi se cini da mi kosa opada jos i vise. Ako moram cekati 3 meseca da ksa prestane opadati, ostacu celava! :)
Ana_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 10:45 pm

Post od Ana_88 »

Na pocetku upotrebe minoxidila moze doci do pojacanog opadanja kose ali je to posledica utrljavanja a ne dejstva leka (zbog masiranja koze temena ubrzava se ispadanje vec "mrtvih" dlaka) i trebalo bi da prestane do kraja prvog meseca... Smanjenje libida ne postoji kod minoxidila vec kod propecije... Bitno je da se pauze prave na 5 meseci kako bi se maksimalno odgodio nastanak reistencije...
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
markonni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 7:59 pm

Post od markonni »

Bitno je da se pauze prave na 5 meseci kako bi se maksimalno odgodio nastanak reistencije...
jel moze neko samo da pojasni o kakvoj se pauzi radi ? koristim minox par meseci al mi nije napomenuo niko to

hvala
markonni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 7:59 pm

Post od markonni »

iko ?

inace, koristim valjda 5% verziju gela(ista kao standardni minox koji se prodaje,samo sa nekim dodatkom u sebi) , po receptu doktora F.S. iz dzordza vasingtona.
koristim ga sa prekidima od 2008me:
-okt 2008 sam krenuo prvi put
-..nesecam se ovog perioda
-prestao sam da ga koristim po drugi put u avg 2009
-krenuo treci put da ga koristim u okt 2009
-zatim 4ti put sam kreuo da koristim 20aprila 2010 do avgusta
-i 5ti put sam krenuo da ga koristim sada pocetkom septembra i jos uvek ga koristim

Tako da ako moze neko da mi javi da li da pravim pauzu i koliko dugo.

evo jos neke informacije:
-nisam isao po drugi put nakon toga, kod tog doktora (duga prica), vec sam do sada uzimao sa tim receptom sto mi je dao.
-kada ne nanesem minox jedno dan,dva, osetim da me svrbi ta koza gde ga nanosim,i kad ga nanesem, svrab prestane (kao da mi je koza postala zavisna od gela)
-nakon sto nanesem, jedno 10 minuta osetim peckanje. a ta koza mi je inace malo crvenkasta.
-pre toga sam koristio alpecin,nirel ali nije pomoglo koliko se secam.
-ne koristim ga bas pravilno (2 puta dnevno), a ponekad i preskocim jedan dan (zato mi toliko dugo traje jedna tuba gela).
-ako se dobro secam, svaki put kad sam prestajao da ga koristim, stanje se pogorsavalo, a kad sam opet krenuo, rasla mi je kosa (tanke bele dlake). Doduse, sada se to poboljsanje sporije (cini mi se) odvija.
-inace, sve je krenulo od toga da sam imao na sredini glave proredjenu kosu (pecat), a kasnije su i siske krenule da mi se proredjuju.

hvala.
Odgovori