Ispravljanje kicme sa 18 god

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
unikat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 1:10 pm

Ispravljanje kicme sa 18 god

Post od unikat »

Imam 18 godina i zanima me da li je moguce ispraviti kicmu ukoliko imam neki od deformiteta, dali sam prestar ili jos imam nade ? Da li bi se moja visina povecala ako je moguce prije navedeno ?
unikat
Novi član
Novi član

Re: Ispravljanje kicme sa 18 god

Post od unikat »

Daj ba odgovorite mi da znam hocul ici doktoru.
Korisnikov avatar
Dr John
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 04, 2010 2:45 pm

Post od Dr John »

Prilikom donošenja odluke o ispravljanju deformiteta kičme u tvojim godinama veoma su bitni i motivi za operaciju, kao i psihički status... obzirom da se na osnovu tvog prvog posta jasno vidi da je tvoj primarni motiv visina a da se na osnovu drugog posta oseti da nemaš dovoljno intelektualne jačine da zaista shvatiš kompleksnost operacije koju tražiš mišljenja sam da se nikada nećeš operisati!
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

Interesovalo me da li je moguce ispravljanje bez operacije nekim vjezbama itd.
Korisnikov avatar
Dr John
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 04, 2010 2:45 pm

Post od Dr John »

Hm, osamnaest godina, deformitet je u tvom uzrastu uglavnom trajan...ali trebao bi da vežbaš i ojačaš ledjne mišiće, to ti svakako neće škoditi..
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

hvala na odg. dr john
evo naisao sam na ovu temu http://www.doktor.rs/forum/ortopedija/k ... 34788.html
citiram:
2. Posto imam 20 godina i zavrsen mi je rast, da li postoji sansa da mi se "sve vrati u normalu", ili se ipak moze samo malo ispraviti(ili za to pitanje da sacekam zavrsetak pregleda)
PS. rast i razvoj vam josh nije zavrshen tako da ako se aktivirate sada do kraja studija cete biti jedan lep i zbogan utreniran mladi inzenjer u kondiciji!
Cisto informativno : Osobe koje urade operaciju i nakon sto se oporave da li mogu da se bave sportom, ili su njihove fizicke aktivnosti limitirane ?
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

Da li je moguce kod kuce ispravljati lordozu (osim vjezbama za jacanje trbusnog zida, gluteusa, istezanja erektora kicme, ekstenzora kuka, kvadricepsa i bicepsa femorisa), nekom vrstom steznika ili opterecivanjem suprotnog dijela (stavljanjem laganog tereta na trbuh dok lezim), nekim tezinama koje bi vrsile kontra-pritisak na lordozu?
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

??????????????
unikat
Novi član
Novi član

Post od unikat »

heh bio sam kod doktora i nista mi nije znao reci samo suti kao i vi :S
Valjda ce znati vise kad uslikam kicmu..a da, rekla mi je da kupim steznik..
Kontam da krenem u teretanu ali neznam koje vjezbe smijem raditi a koje ne, isto tako planiram Kick Box trenirat nadam se da to nece stvarati dodatni problem. Na internetu sam nasao Hrpu vijezbi vecina tvrdi da je moguce ispraviti (pelvic tilt) sa tim vjezbama a na netu nisam nasao ni jedan dokaz o tome npr, My pelvic tild befor and after.
Odgovori