Kao dete imala sam bronhitis sa leve strane i upalu pluca. Taj bronhitis imam i dan danas sa 28 godina. Da li postoji mogucnost da ga izlecim, jer cim se prehladim kada je hladno vreme prehlada mi traja po mesec dana i imam uvek neki ispljuvak koji je konzistentan i u velikim kolicinama tako da imam problema da ga izbacim iz organizma. I inace imam taj ispljuvak, ne samo za vreme prehlada, pogotovo ujutro nakon ustajanja (ako sam spavala na ledjima tada je kolicina i ucestalost ispljuvka veca). Da li mozete da mi preporucite neki ekspektorans (sredstvo za olaksano izbacivanje iskpljuvka)? Inace alergicarka sam (prasina) pa se bojim da ako nista ne preduzmem da mogu da dobijem bronhijalnu astmu. Pregled pluca mi je bio uredan.
Pozdrav
Cvetak zanovetak
Bronhitis
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Ne postoji bronhitis koji zahvata samo jednu polovinu pluca. Bornhitis je uvek obostran. Mozda imate bronhiektazije, prosirenja disajnih puteva u kojima se nakuplja sekret. Takodje, mozda imate alergoijski rinitis, pa se sekret sliva u stvari iz nosa. Pokusajte da koristite 2x dnevno sprej za nos NAZONEX. Uz to, uzmite tablete PRESSING, 1 dnevno, kao i BISOLVON F tablete 2x1. Uradite spirometriju, kao i bris guse i nosa. Takodje, dajte sputum (slajm) na pregled.
Ne postoji bronhitis koji zahvata samo jednu polovinu pluca. Bornhitis je uvek obostran. Mozda imate bronhiektazije, prosirenja disajnih puteva u kojima se nakuplja sekret. Takodje, mozda imate alergoijski rinitis, pa se sekret sliva u stvari iz nosa. Pokusajte da koristite 2x dnevno sprej za nos NAZONEX. Uz to, uzmite tablete PRESSING, 1 dnevno, kao i BISOLVON F tablete 2x1. Uradite spirometriju, kao i bris guse i nosa. Takodje, dajte sputum (slajm) na pregled.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm
Re: Bronhitis
Iz iskustva da Vam ukratko napišem.Imam bronhitis od djetinstva.Već 15g imam bronhiektazije.Ukratko prije sam teže trčao sada teško hodam sa 45cvetakzanovetak napisao:Kao dete imala sam bronhitis sa leve strane i upalu pluca. Taj bronhitis imam i dan danas sa 28 godina. Da li postoji mogucnost da ga izlecim, jer cim se prehladim kada je hladno vreme prehlada mi traja po mesec dana i imam uvek neki ispljuvak koji je konzistentan i u velikim kolicinama tako da imam problema da ga izbacim iz organizma. I inace imam taj ispljuvak, ne samo za vreme prehlada, pogotovo ujutro nakon ustajanja (ako sam spavala na ledjima tada je kolicina i ucestalost ispljuvka veca). Da li mozete da mi preporucite neki ekspektorans (sredstvo za olaksano izbacivanje iskpljuvka)? Inace alergicarka sam (prasina) pa se bojim da ako nista ne preduzmem da mogu da dobijem bronhijalnu astmu. Pregled pluca mi je bio uredan.
Pozdrav
Cvetak zanovetak
Moj savjet koji govorim iz vlastritog iskustva.Ja sad radim drenažu i tim izbacujem šlajm.nažalost prije nisam znao za tu tehniku.To mi je preporučio dr iz Rijeke
Ne košta ništa jako jednostavno.Nadam se da ste se riješili šlajma ako niste i stalno kašljete morate bit oprezni.Kašalj se mora nakon 15 dana zaustavit
lijep pozdrav Vlado
ako imate kakvih pitanja slobodno se javite (nisam doktor ali imam nažalost 15g iskustva sa hobp)
Re: Bronhitis
Postovani,
Moja beba ima 7,5 meseci. Pre nekoliko dana (nakon konstantnog curenja slina iz nosa) utvrdjeno je da ima bakteriju klebsiellu i dobila je terapiju - kapi Gentokulin, da stavlja u nos tri puta dnevno po jednu kap. Medjutim, nakon tri dana, situacija se pogorsala, sada ima bronhitis, pije Cefzil 1 x dnevno i inhaliraju je 2 x dnevno sa Pantenolom i Berodualom. Ima tamperaturu 38,5. Spustamo je Paracetamolom i masiranjem. Da li bih trebala da budem zabrinuta? Plasim se da ce preci u zapaljenje pluca
Moja beba ima 7,5 meseci. Pre nekoliko dana (nakon konstantnog curenja slina iz nosa) utvrdjeno je da ima bakteriju klebsiellu i dobila je terapiju - kapi Gentokulin, da stavlja u nos tri puta dnevno po jednu kap. Medjutim, nakon tri dana, situacija se pogorsala, sada ima bronhitis, pije Cefzil 1 x dnevno i inhaliraju je 2 x dnevno sa Pantenolom i Berodualom. Ima tamperaturu 38,5. Spustamo je Paracetamolom i masiranjem. Da li bih trebala da budem zabrinuta? Plasim se da ce preci u zapaljenje pluca