Idem dva puta nedeljno na plivanje ali to me samo razgiba. Na masažu odem kad imam para.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
tamaraft napisao:Terapeutska masaza!
Izbegavanje kafe, cigareta, duvanskog dima, raznih lekova, fast good-a, povecati kolichinu kiseonika u organizmu, odmarati mishice vrata i ledja i ramena tokom dana masazama, relaksacijom, istrzanje, zagrevanje, toplim tushevima, bioptron lampom, IR lampama, TENS-om, masazerima! Jachanjem mishica ramena!
Pa sta kome odgovara!
Postovana Cat,Cat napisao:tamaraft napisao:Terapeutska masaza!
Izbegavanje kafe, cigareta, duvanskog dima, raznih lekova, fast good-a, povecati kolichinu kiseonika u organizmu, odmarati mishice vrata i ledja i ramena tokom dana masazama, relaksacijom, istrzanje, zagrevanje, toplim tushevima, bioptron lampom, IR lampama, TENS-om, masazerima! Jachanjem mishica ramena!
Pa sta kome odgovara!
Ne znam kako da povećam količinu kiseonika, nemam lampe, ostalo sve radim, odnosno izbegavam.Elem, mislim da se to stručno zove miogeloze i gde god tražim nalazim da je to ireverzibilan proces - ne mogu se ukloniti, samo se može ublažiti/ukloniti bol. Ali neko mi je jednom rekao da se mogu ukloniti serijom svakodnevnih masaža i ultrazvukom. Pretpostavljam da je i tu u pitanju samo ublažavanje.
Pod 2 ne bih se u potpunosti slozio sa nacinom otklanjanja ali ok.Postoji vise aspekata sa kojih se posmatra "razbijanje" tih cvorica ali svakako da odredjenim postupcima(terapija ultrazvukom,pritisci na ili oko tih tacaka zavisno od metode,masaza itd) moze da se u velikoj meri smanje cvorici.Moguće je da se trajno reši na nekoliko načina:
- akupunkturom (u Srbiji nema adekvatnih),
- pritiskom na tačku (čvorić, u trajanju od 2-3 minuta),
- masažom pripoja (najbezbolnija) i
- injekcijom lidokaina 0,2% (ne rešava problem,nego deluje kao anestezija, 2 meseca pa se vraća problem).
S tim da bi pre svega trebalo otkloniti zglobne blokove u telu, istegnuti napete mišiće pa tek onda tretirati napete tačke.
Pozdrav,
TKM
Nikola11 napisao:Pod 2 ne bih se u potpunosti slozio sa nacinom otklanjanja ali ok.Postoji vise aspekata sa kojih se posmatra "razbijanje" tih cvorica ali svakako da odredjenim postupcima(terapija ultrazvukom,pritisci na ili oko tih tacaka zavisno od metode,masaza itd) moze da se u velikoj meri smanje cvorici.Moguće je da se trajno reši na nekoliko načina:
- akupunkturom (u Srbiji nema adekvatnih),
- pritiskom na tačku (čvorić, u trajanju od 2-3 minuta),
- masažom pripoja (najbezbolnija) i
- injekcijom lidokaina 0,2% (ne rešava problem,nego deluje kao anestezija, 2 meseca pa se vraća problem).
S tim da bi pre svega trebalo otkloniti zglobne blokove u telu, istegnuti napete mišiće pa tek onda tretirati napete tačke.
Pozdrav,
TKM
Ok.Nikola11 napisao:Nema natezanja,sve sto ste rekli,stoji osim ta 2-3 minuta,na to sam mislio,zato sam rekao vise kao da je nebitno da se ne slazem u potpunosti.
Pozdrav