Pozdrav svima!
Moja seka ima 11 godina i zali se povremeno na glavobolje. Danas ju je bolila cijeli dan i to od kada se probudila do navecer. Kaze da je tokom dana imala momenata dok ju nije bolilo. Inace, ima dioptriju -0.25 na oba oka (imala je zamucenje vida). U zadnje vrijeme je prestala nositi naocale, uzme ih tek nakon podsjecanja da ih mora staviti. Kaze da ju glava boli na desnoj strani i to sa strane, dakle ne na vrhu glave, ne dolje nego bas sa strane. U obitelji imamo migrene (baka i ja). Inace, usla je ranije u pubertet te je pod kontrolom endokrinologa zbog toga. Menstruacije su joj neredovite. Inace je jako zivahna i stalno je u pokretu. Kaze da drugih simptoma uz glavobolju nije imala. Danas je cak pod glavoboljom i trcala na tjelesnom na 6 minuta i kaze da je mogla. Ljetos se desilo isto par puta da ju je tako zabolilo, uglavnom se navecer tuzila na bol. Doktorica je rekla da je moguce da su to migrene. i ako ne prode da se javi poslije Svih svetih pa ce ju slati neurologu. Pri tim bolovima ne pije nikakve analgetike niti ih je ikada pila zbog glavobolje. Mene dosta brinu te njezine glavobolje pa bi molila necije misljenje o ovom problemu! Da li je moguce da ju zbog tih hormona boli glava? Kada treba posumnjati na nesto maligno? Hvala!
Glavobolja
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Glavobolja
Moj sin ima 12 godina, a već 2 godine imamo problema zbog glavobolje. Kod njega nema veze sa hormonima, još nije počeo pubertet. Vodila sam ga kod lekara, neurologa i dijagnoza je migrena. Očni pregled je pokazao da je sa očima sve u redu. On pije brufen obavezno kad ga boli glava, i uglavnom dobro odreaguje, prestane ga. I njega često ga boli glava samo sa jedne strane, i ima,kako on objašnjava, naglo pojačavanje bola-sevanje, u predelu slepoočnice...mučnine nema.
E, on sada pije lek Eftil, po pola tablete uveče. Prvih par meseci je bilo super, glavobolje su bile veoma retke, a evo zadnjih mesec dana ponovo su učestalije. Verovatno su vezane za školu, obaveze i stres koji sa tim ide. Odličan je đak...
U decembru idemo na kontrolu, pa videćemo šta dalje.
E, on sada pije lek Eftil, po pola tablete uveče. Prvih par meseci je bilo super, glavobolje su bile veoma retke, a evo zadnjih mesec dana ponovo su učestalije. Verovatno su vezane za školu, obaveze i stres koji sa tim ide. Odličan je đak...
U decembru idemo na kontrolu, pa videćemo šta dalje.