Od utorka osecam bol u plucima pri udahu..velikom..udahu..ali nekad i malom.. pri naglom ustajanju, saginjanju..a danas i pri hodu..blagi bol..
Inace ne ousim..ALI..Osim ponekad uz kafu sa drugaricma..ili kad izadjem ako npr. u utorak..popusila sam oko 10-tak cigara za vece..A taj dan sam i pokisla..i od tad krece ovaj uzasan bol koji me nervira..Pijem zalfiju..
Bila sam kod doktorke..poslusala mi je pluca..kaze da nema nista..Dala mi samo neke tabletice za grlo..
Molim Vas..pomozite??
boli pri udahu
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovaj tvoj opis(kakav takav ) upucuje da je bol misicnog porekla(uzmi neko sredstvo protiv bolova (kao npr.diklofenak) - ako se bol ne promeni(smanji , povuce) opet se javi doktorki.
Inace je bol pri udahu tipican za upalu plucne maramice ( pocetna faza -dok se pl. maramice taru jedna o drugu na sta reaguju nervi iz tzv parijetalne pleure(ona sto iznutra oblaze grudnu duplju)...
Kako se nisi "zanesvestila" kada si ti koja navodno ne pusi za jedno vece popusila 10 cigareta???
R.
Inace je bol pri udahu tipican za upalu plucne maramice ( pocetna faza -dok se pl. maramice taru jedna o drugu na sta reaguju nervi iz tzv parijetalne pleure(ona sto iznutra oblaze grudnu duplju)...
Kako se nisi "zanesvestila" kada si ti koja navodno ne pusi za jedno vece popusila 10 cigareta???
R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 4:06 pm
Ne znam
Ali znam da posle ovoga ni jednu popusiti necu..samo da prodje
Nadam se da nije upala plucne maramice..nadam se da je samo obicna prehlada..posto sam malaksala..pijem febricet..
Dala sam krv i urin na analizu..pa cemo da vidimo u ponedeljak
Valjda nisam toliki baksuz da imam upaljenu plucnu maramicu..?
Kako se to uopste dobija??

Nadam se da nije upala plucne maramice..nadam se da je samo obicna prehlada..posto sam malaksala..pijem febricet..
Dala sam krv i urin na analizu..pa cemo da vidimo u ponedeljak

Valjda nisam toliki baksuz da imam upaljenu plucnu maramicu..?
Kako se to uopste dobija??
Re: boli pri udahu
imam slicne siumptome...snimao sam pluca i dg---bo...
jel bi se upala plucne maramice videla na tom snimku ili kako se dijagnostikuje?
jel bi se upala plucne maramice videla na tom snimku ili kako se dijagnostikuje?
Re: boli pri udahu
jos uvek imam te bolove u rebrima-vise nazad i ispod ruku-- pri dubljem udahu a i pri naglom pokretu..posebno nocu kad se okrecem.
Jako me to brine al se tesim da nije nesto opasno jer se ne pogorsava-tj dan,dva malo olaksa pa opet i tako odugovlacim a i ne znam kod kog doktora-specijaliste bi trebalo da idem.
Moja doktorka me vec 2 puta uputila na snomanje pluca --zimus kad sam prvi put to ostio i pre 2 meseca i nalaz je BO.
Pijem sirup za kasalj--BRONHO-na biljnoj bazi jer tad ne kasljem a akad ga ne pijem kasljem ujutru a kad ustanem obavezno iz sinusa ispljunem par puta slajm iako sam nepusac (nije nesto puno i prozirno je vise).Osecam malaksalost ilako se umaram.
Takodje mi se skuplja vazduh negde pod rebrima pa kad pritiskam gde osetim bol-podrignem i bude mi lakse.
STA BI TO MOGLO BITI--napominjem da sam u poslednje vreme-nervozan i depresivan--mislim najvise zbog raznih tegoba-vec drugi mesec sam na terapiji za kolageni-kolitis a pijem i bromazepam-
STRAH ME JE OD NEKOG TEZEG OBOLJENJA
Jako me to brine al se tesim da nije nesto opasno jer se ne pogorsava-tj dan,dva malo olaksa pa opet i tako odugovlacim a i ne znam kod kog doktora-specijaliste bi trebalo da idem.
Moja doktorka me vec 2 puta uputila na snomanje pluca --zimus kad sam prvi put to ostio i pre 2 meseca i nalaz je BO.
Pijem sirup za kasalj--BRONHO-na biljnoj bazi jer tad ne kasljem a akad ga ne pijem kasljem ujutru a kad ustanem obavezno iz sinusa ispljunem par puta slajm iako sam nepusac (nije nesto puno i prozirno je vise).Osecam malaksalost ilako se umaram.
Takodje mi se skuplja vazduh negde pod rebrima pa kad pritiskam gde osetim bol-podrignem i bude mi lakse.
STA BI TO MOGLO BITI--napominjem da sam u poslednje vreme-nervozan i depresivan--mislim najvise zbog raznih tegoba-vec drugi mesec sam na terapiji za kolageni-kolitis a pijem i bromazepam-
STRAH ME JE OD NEKOG TEZEG OBOLJENJA