Prekomerna maljavost

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Nemanja8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 5:53 pm

Prekomerna maljavost

Post od Nemanja8 »

Poštovani,

Nadam se da neko može da mi da koristan savet u vezi prekomerne maljavosti, pre svega po rukama.

Naime, iako nemam taman ten i tamne malje, na ekstremitetima i grudima imam mnogo dlaka. Primetio sam, gledajući fotografije od ranije, da su se pojavile u mojoj 20oj, 21oj godini. Sada imam 30 godina.

Posebno mnogo ih ima na rukama i šakama i daju mi osećaj da sagovornici i okolina prvo to primete :lol:

Nisam imao nikakve hormonske terpaije, nisam koristio steroide, a aktivno sam se bavio sportom. Da li je to nasledno, ili je uzrok nepravilnog rada nekih žlezda i kako ih se rešiti?

Protivnik sam depilacija, i nadam se da ću doživeti dan kada će malja biti u "prihvatljivom" broju!

Evo kako to izgleda....

Slika

Slika
Elf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2010 9:11 pm

Re: Prekomerna maljavost

Post od Elf »

+1

Imam apsolutno isti "problem",i sve identichno izgleda,tako da nema potrebe da okachim slike.
Nemam problema estetske prirode,vecj mi smeta kada se oznojim i ulepim... :evil:
Postoji li nachin da se preko analize krvi otkrije uzrok i/ili reshi problem?
Probao sam jednom depilaciju,ali mi koza burno reaguje,tako da to nije opcija.
Ili da jednostavno stalno kratim mashinicom...znam da mozhda jachaju od toga,ali shta sad...ne mogu da ojachaju koliko ja mogu da ih shisham! :lol:
Elf
Novi član
Novi član

Post od Elf »

Ima li ikoga? :-)
Elf
Novi član
Novi član

Post od Elf »

Da li je moguce da niko ne moze da da barem neki savet? Da li ici kod endokrinologa ili dermatologa?
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

Ako nemate druge zdravstvene probleme, onda je verovatno u pitanju urodjena predispozicija. Trebalo bi proveriti nivo steroidnih hormona. Ako je sve u referentnim vredostima, onda je resenje trajna laserska epilacija.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

mozda da probas sa trajnom epilacijom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori