dorzomedijalna protruzija l5-s1

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
milos2244
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 03, 2010 6:47 pm

dorzomedijalna protruzija l5-s1

Post od milos2244 »

Znam da ovaj problem muci mnoge i ja sam jedan od njih, imam 20 godina, student sam, povredio sam se pre 8 meseci prilikom dizanja tereta sa zemlje koji je imao oko 70kg, i bol mi je prosao posle 2 nedelje i ja sam nastavio sve normalno, medjutim nakon 6 meseci od povrede krenulo je lagano trnjenje desne noge u predelu stopala i lagan bol butine sa strane, uradio sam MR i dijagnoza je dorzomedijalna protruzija L5-S1 i uradio sam EMNG koji je pokazao leziju korenova L5-S1. Meni je bol u ledjima prosao jer nije ni trajao dugo par dana, bio sam na fizikalnu terapiju, radio miselove vezbe i plivao posto sam ranije trenirao plivanje pa mi nije tesko i po 4-5 puta nedeljno. Posto posle 2 meseca trnjenje u nozi nije prestalo otisao sam kod neurohirurga koji mi je rekao da za operaciju nisam jer je ovo dosta malo, a za trnjenje da ce to tako biti, jedna prijateljica je isla na elektroakupunkturu koja joj je pomogla, vise nema trnjenja a bila je gori slucaj od mene, ja sam otisao na to mesto uradili su sta su uradili i trnjenje nije proslo. Ima li neko neki savet sta dalje i kako da se oslobodim tog trnjenja a da resenje nije operacija. :)
Odgovori