boca sa kiseonikom

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
jovami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:11 pm

boca sa kiseonikom

Post od jovami »

Molim Vas da mi hitno odgovorite, koliko je to moguce. Da li je moguce nabaviti boce sa kisonikom za kucnu upotrebu i kolika bi im bila cena? Da li je uopšte moguće u kućnoj varijanti koristiti te boce?
U pitanju je težak astmaticar, koji svaki drugi dan prima inekcije aminofilina a terapije kiseonikom su mu izuzetnu bitne.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moguce je, to su iste boce kao one koje vidite na gradilistima, potrebno je samo preko neke privatne apoteke naruciti masku sa crevom i komorom u koju se sipa voda da ovlazi vazduh koji prolazi kroz tu komoru. Za ovakve astmaticare sa respiratorom insuficijencijom posedovanje sopstvene boce sa kiseonikom i maskom je prakticno jedini lek. (posedovanje koncentratora koji radina struju i sam proizvodi kiseonik je jos bolje, ali je skuplje, a u SAD se bogatijima u stanove ugradjuju pregradni zidovi, iza kojih se postavljaju tankovi sa tecnim kiseonikom...)

Takva dugtrajnu oksigenoterapiju bocom i sopstvenom maskom sam vec preporucio kod nekoliko svojih pacijenata i pronasli su maske i boce. Boce se lako menjaju, a protok se odredjuje takodje lako, pri cemu treba drzati protok na oko 5 litra u minuti i ne korsititi masku duze od 15-20 minuta, ukupno 2-3 pita dnevno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
jovami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:11 pm

Post od jovami »

dr ivica napisao:Moguce je, to su iste boce kao one koje vidite na gradilistima, potrebno je samo preko neke privatne apoteke naruciti masku sa crevom i komorom u koju se sipa voda da ovlazi vazduh koji prolazi kroz tu komoru. Za ovakve astmaticare sa respiratorom insuficijencijom posedovanje sopstvene boce sa kiseonikom i maskom je prakticno jedini lek. (posedovanje koncentratora koji radina struju i sam proizvodi kiseonik je jos bolje, ali je skuplje, a u SAD se bogatijima u stanove ugradjuju pregradni zidovi, iza kojih se postavljaju tankovi sa tecnim kiseonikom...)

Takva dugtrajnu oksigenoterapiju bocom i sopstvenom maskom sam vec preporucio kod nekoliko svojih pacijenata i pronasli su maske i boce. Boce se lako menjaju, a protok se odredjuje takodje lako, pri cemu treba drzati protok na oko 5 litra u minuti i ne korsititi masku duze od 15-20 minuta, ukupno 2-3 pita dnevno.
Hvala Vam, mnogo ste nam pomogli.Do sad su nam svugde govorili kako to nije izvodivo i kako je mnogo skupo. Hvala jos jednom!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Akonije problem, javite preko koje ustanove (apoteke) ste nabavili masku sa ovlazivacem. pa da dajem kontakt telefon i drugim pacijentima. Hvala unapred!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Da li cist kiseonik leci mamurluk?Znam da ovde pitanja postavljaju osobe sa zdravstvenim problemima,ali ipak pitam,jer sam cula da udisanje kiseonika iz boce neutralise mamurluk.
Alirita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:16 pm

Post od Alirita »

Naravno da je moguce, mnogo ljudi je uzelo boce preko ove firme:

TEHNOGAS MESER
Tel. 011/353-7200
Komercijala BG 011/35372-71
011/353-72-74

Imas za druge vece gradove ispostave njihove firme, nazoves ih i pitas za Novi Sad, Nis itd...oni ce ti dati brojeve telefona za ostale firme po ostalim gradovima. Ili pitaj informacije 988 za tel.br. "Tehnogas meser" u ostalim gradovima (obicno je u vecim gradovima).

Za cenu boce je oko 9500 ali ventil za bocu je dosta skup 16.000 din. Ali kada ga jednom kupis to je to. Boce su dobra stvar za svakog asmaticara. Dobro je imati 2 boce pa da ih punis (cim se jedna istrosi imas drugu). Imaju i uredjaji u toj firmi koji mogu da se kupe za auto, kucu, kancelariju (isto, ispustaju kiseonik u vazduh) to je odlicna stvar isto nije lose i to kupiti (kad se podje na put da se ima u automobilu) jer se vreme cesto menja u putu a i negde je zagadjen vazduh (u nekom mestu) u prolazu. A mozes i boce da nosis u kolima, mada nije prakticno, ima drugih uredjaja namenjenih bas za kola.

Moze i BESPLATNO da se uzme boca na REVERS preko bolnice. Ako je u pitanju tezak bolesnik, onda ako mu je overena zdrav. knjizica moze da trazi ventil da dobije i bocu besplatno na neko neodredjeno vreme. Bolnica je u tom slucaju duzna da da.

Srdacan pozdrav i sve najbolje :)
Alirita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:16 pm

Post od Alirita »

A da, zaboravila sam da kazem, ima i MANJIH BOCA ZA 6500 din.
Te koje sam ja navela od 9500 su vece boce.
Sve najbolje. Pozdrav
simao11s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 05, 2010 4:42 pm

Re: boca sa kiseonikom

Post od simao11s »

deda mi je bio tezak asmaticar,posedujem boce sa kiseonikom(jedna je rezevna),sa svom pretecom aparaturom( maska,mesac,..) 060/36-111-83 Bojan
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

anna2012 napisao:Dosao ja u selo da berem maine i obukao neke stare stvari da se ne uprljam.Krenuo na izvor da natocim vode kad ono prolazi neki devojcurak u plavoj haljinici sa torbicom D&G.Ja sve mislim haluciniram od svezeg vazduha i nastavim dalje kao da nista nije ni bilo.Prolazim pored kuce kad ono kod stale stoji komsija Ivko u nekom sakou.Pitam ja Ivka kakav mu je to sako, a on kaze neki stari poslali mi od ovog Toma krojaca.Mislis Toma Tejlora?E jes taj, kaze Ivko.Mamu vam jebem seljacku opet ste izvozili boce sa kiseonikom u Beograd, a oni vam slali robu iz butika u Knez Mihailovoj.

Kakav DEBIL.
Jadna ti majka,idi brzo kod pihijatra!!!!!!!
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

anna2012 napisao:Dosao ja u selo da berem maine i obukao neke stare stvari da se ne uprljam.Krenuo na izvor da natocim vode kad ono prolazi neki devojcurak u plavoj haljinici sa torbicom D&G.Ja sve mislim haluciniram od svezeg vazduha i nastavim dalje kao da nista nije ni bilo.Prolazim pored kuce kad ono kod stale stoji komsija Ivko u nekom sakou.Pitam ja Ivka kakav mu je to sako, a on kaze neki stari poslali mi od ovog Toma krojaca.Mislis Toma Tejlora?E jes taj, kaze Ivko.Mamu vam jebem seljacku opet ste izvozili boce sa kiseonikom u Beograd, a oni vam slali robu iz butika u Knez Mihailovoj.

Kakav DEBIL.
Jadna ti majka,idi brzo kod psihijatra!!!!!!!
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
teja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 1:33 pm

Post od teja »

molim za odgovor, hitno mi treba info
za bocu sa kiseonikom, naime moj tata ima tezi oblik kancera pluca, i pstaju ga kuci iz bolnice, jer oni nemaju sta da mu daju da mu pomognu, ni hemio, ni zracenje, operacija je u startu bila iskljucena,
elem, sad ima iskasljavanja, pri cemu pocinje gusenje, di u bolnici mu pomaze kiseonik, na koji je prikljucen, sad me zanima za kucnu upotrebu kakva je procedura za nabavku, gde ga nabaviti, cena(mada nam to sad je i nevazno), mislim da je njemu to malo i psiholosko, mada mu pomaze pri tim gusenjima, tj nestajanju vazduha,
znaci gde se moze nabavit, i kako......i upotreba iste, da li postoji dobro objasnjenje kako je koristiti
hvala unapred na odgovoru
Odgovori