Antacidi za bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
minavb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 11:08 am

Antacidi za bebe

Post od minavb »

Postovani,
moja beba ima silent reflux i potpuno odbija da jede u budnom stanju. Vecina doktora samo odmahuje glavom, a neki savetuju da nabavimo antacide za deu (Zantac, Ranitidin, Ranisan). Znate li mozda kako mozemo da dodjemo do ovih lekova ili sta se kod nas daje kao alternativa?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Antacidi za bebe

Post od tamaraft »

Ovakve lekove treba da vam prepishe pedijatar koji lechi vase dete, nikako da kupujete lekove sami i da sami lechite dete preko foruma!

Obratite se pedijatru!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
minavb
Novi član
Novi član

Post od minavb »

Obratili se, i preporucen nam je Ranisan za odrasle. Posto mi ipak ne bismo davali detetu razblazeni lek za odrasle, zato i pitam da li je neko imao iskustva sa antacidima za decu, i kako i gde ih je nabavljao.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Minavb,

Ja bih se ba vasem mestu obratila jos jednom pedijatru.Poslusajte misljenja jos jednog strucnjaka.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

Draga, u pitanju je beba, potrazite misljenje jos jednog lekara
minavb
Novi član
Novi član

Post od minavb »

Izgleda da nema mnogo roditelja sa problemom kao sto je nas, ali ipak ako nekome zatreba-dr Perisic nam je prepisao Nexium, za sad pokusavamo sa tim da vidimo hoce li biti poboljsanja.
Ima li ikoga ko je imao ovakvo iskustvo?
Odgovori