Crni (ili veo taman zeleni) sekret u nosu - pomozite

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dzej dzej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:34 pm

Crni (ili veo taman zeleni) sekret u nosu - pomozite

Post od dzej dzej »

Grlo je pocelo da me boli i ja sam pristupila uobicajenim metodama - cajevi, oblozi od komovice isl... i bol u grlu je prestao. s obzirom na to da su bol u grlu pratili i simptomi obicne prehlade (zapusen nos, blaga glavobolja), moslila sam da je samo to ili, eventualno, neki virus. medjutim, svi simptomi su prosli, sem zapusenog nosa i sada kada ga izduvavam, izlazi tamno, tamno-zeleni, prakticno crni sekret iz nosa. da li neko ima ideju sta bi to MOGLO da bude, pre nego sto odem kod lekara, jer sam zelela da probam prvo bez antibiotika i drugih lekova. generalno sam kod kuce, dakle, nisam mogla negde da se naudisem zemljane prasine, za sta znam d amoze biti uzrok ove pojave, al meni ovo traje ceo dan, neprestano izduvavam crno. pomozite!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Crni (ili veo taman zeleni) sekret u nosu - pomozite

Post od milanche_srb »

Da li imate bolove u predelu lica ili cela? Obavezno treba da odete kod orl lekara i uradite bris. Zelenkast sekret obicno govori u prilog bakterijama, ali antibiotike nemojte uzimati nikako na svoju ruku, vec samo po preporuci lekara koji vas je pregledao i ustanovio o cemu se zapravo radi.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori