Kasalj kod deteta-savet

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
max10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:41 am

Kasalj kod deteta-savet

Post od max10 »

Postovanje svima, hteo sam da iznesem svoj problem koji imam sa petogodisnim sincicem a ako neko ima ili je imao slican proble ili lekar bio bih zahvalan za svaki savet. Sincic od malena ima problem sa glasnim suvim kasljom, vrlo cesto je sklon prehladama tj zapucenim nosicem pa je opet prisutan kasalj samo ne vise suv. Kad trci malo vise, odma mu se zapusi nosic i zabalavi. Mozda je vredno pomena da u stanu imamo nivo vlage od 50-70% ali se trudimo da je sto manje u kuci. Zabrinjava me sto dete vec 7 dana kaslje po stotinak puta dnevno nosic mu je zapusen i nocu krci kad spava. Lecenje njegovo se sastoji od: Kao preventivu uzima singular tablete i pulmikort rwspule 0.5mg u 1-2ml fizioloskog rastvora inhalacijom.To uzima puna 3 meseca sa tim sto Singular trebada uzima jos jos 3 meseca a sa pulmikortombi sada trebao da prestane a njega je prvi mesec u zimao 1mg a 2 po 0.5mg. zadnjig 7 dana uzima aerius a prepisano mu je 10 dana i nazonex a prepisano mu je 21 dan. Zadnja tri dana uzima i pronison 20mg a prepisano mu je 5 dana i inhalira se sa spalmotilom 0.5mg i fizioloskog rastvora 3ml a prepisano mu je prva 2 dana na 6 sati a naredna 3 dan a na 8 sati pa naredna 2 dana na 12 sati. Pre 20 dana imao je isti slucaj i ila mu je prepisanainhalacija urbazon u kombinaciji sa pantenolom i kapima za nos i posle 5 dana mu je bilo odlicno ali je samo 10 dana bio zdrav. Alergican je na ginje a male reakcije ima na buba svabe i korov. Brinu me i ovoliki lekovi koje uzima, pa mi se nekad ucini kao pokusni kunic. Da li je normalno da mesa sve te lekove ili bi trebalo da se promeni terapija ili bolje receno precizira. Ne znam koliko am uspeo da zvucim jasno i povezno u stanju u kojem se nalazim slusajuci kasljanje deteta po ceo dan a nemozete mu pomoci
Odgovori