Pomoc..
Pomoc..
Zaista mi ja neophodan odgovor sto pre..lose mi je bas..naime, pre par dana me je zabolelo grlo, otezano sam gutala, ali nisam pridavala znacaja tome, malo sam isprala grlo zalfijom, posle cega se bol povukao. Medjutim, malo kasnije me je zabolelo levo uho, osecala sam pritisak jak, dok posle nekog vremena nisam cula neki zvuk, kao da je unutra nesto puklo, bol je minula,ali nisam dobro cula na to uho..kasnje se isto desilo i sa desnim..sada mi susti u usima, ne cujem dobro spolja, mada zvuke ne mogu ni da podnosim, a sebe cujem preglasno..ako okrenem glavu, smuci mi se, malopre sam povracala..posto se sve desilo preko vikenda nisam mogla do lekara, danas sam zakazala da me sutra ujutru primi.. neka mi neko kaze da li mogu ista da ucinim samo da zujanje malo prestane nepodnosljivo je!!
Re: Pomoc..
Bila sam kod lekara, rekao mi je da mi je ostecen slusni zivac..da imam problem koji se vrlo, vrlo, vrlo tesko leci..za moje godine je puno da bude ovako..prepisao mi je da pijem Urutal na 8h i Beviplex na 12h..i da se nadam da ce mi pomoci.. Molim vas da mi neko kaze da li je zaista toliko ozbiljno? Da li je neko imao taj problam i uspeo da ga resi? I sta se desava ako tablete ne pomognu, koje su opcije? Pomozite mi...
Molim vas da mi neko odgovori.. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Istina je da se takav problem tesko leci. Da li pored opisanih simptoma osecate i vrtoglavice ako ste vec dobili urutal? Jel radjena audiometrija zbog eventualne senzorineuralne nagluvosti? Da li vam u dijagnozi pise nesto tipa Hypoacusis sensorineuralis acuta ili nesto slicno? Neretko lekari daju kortikosteroide za ovakav problem dok je u akutnoj fazi, a postoje i hirurska resenja u koja ne bih sada ulazio. Medjutim da bi se mogla odrediti prava terapija, neophodno je znati koji je tacan uzrok bolesti. Obavezno recite vasem orl lekaru za probleme sa grlom.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije