Lumbalni deo kičme i još po nešto

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
carigrad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 8:50 am

Lumbalni deo kičme i još po nešto

Post od carigrad »

Radio sam pre nekoliko godina fizički teške poslove, ali tek nekih godinu dana kasnije javili su mi se bolovi u krstima, reklo bi se sami od sebe. Lekari su mi prepisali Rapten duo, bolovi se smirili, ali ne i nestali. Čini mi se da mi je najgore od ležanja u krevetu. Ujutru jedva ustanem, a onda dok se razradim u toku dana nekako i klackam. Mogu da se savijam, da podižem stvari sa poda i sl. Lekari me nikada nisu poslali na rendgen, a mislim da bih morao da snimim celu kičmu od vrata do "repa".

Vrat, pre četvrt veka(mladost-ludost) vežbao sam sa šipkom od 6 kg. I umesto da je bacim na ramena, bacio sam je na vrat. Šipka je utonula u vrat kao u puter (moj subjektivni osećaj). Glava i vrat su me boleli nekoliko dana i od tada nisam mogao da ležim na jastuku jer sam dobijao stravične glavobolje. Nekih petnaestak godina kasnije situacija se popravila i počeo sam da ležim na tankim jastucima. Pre mesec dana nešto mi je kvrcnulo u vratu... na pipanje reklo bi se da mi se poravnalo neko ispupčenje koje je postojalo na pršljenovima. Ali nisam siguran. Ponovo je počela da me boli glava, ne previše, i vrat. I to mišići jer sam imao osećaj da mi je vrat ušinut, svaki put kada legnem. Leva strana, tj. mišići levo od vratnih pršljenova su bili kao ušinuti. Pretpostavljam da su se razvijali 25 godina na jedan način, a sada se poremetila ravnoteža. Počeo sam pomalo i da secam glavom. U vratu, kao da nešto pucka i krcka, prilikom pomeranja glave levo-desno.

Kuk, desna noga mi je malo duža od leve, ništa strašno. U kuku sam znao da osećam pritisak koji me je mučio dok ne ispucam kuk(kao što ljudi lome zglobove prstiju da bi se oslobodili pritiska i bola). Međutim, u martu ove godine, kada sam zakoračio unazad, osetio sam jak bol u zglobu, da li je hteo da iskoči iz ležišta ne znam. Ali od tada, kao da je stalno upaljen. Što duže hodam sve mi je gore. Nakon višečasovne šetnje po Beogradu i povratka kući, bukvalno sam na dodir osećao vrelinu koja izbija iz desnog kuka. Pre par dana iz drugih razloga popio sam midol i kao da se situacija smirila, mogao sam da šetam sam manje problema. Od tada pijem midol svaki dan.

Ako na ovom sajtu ima pravih lekara, molim za odgovor. Na šta vam sve ovo liči i ima li leka za nezaposlenog kome je Tomica Milosavljević oduzeo zdravstvenu zaštitu. Tako da uz odgovor priložite i cene pregleda naših državnih lekara.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Lumbalni deo kičme i još po nešto

Post od dr ivica »

Vama je potrebna najpre serija rendgen snimaka: lumbosakralna kičma, kuk koji Vas boli i vratna kičma. Posle toga pregled. većina stvari koje opisujete leči se uglavnom samo lekovima i fizikalnom terapijom. konsultacije ortopeda i neurohirurga su potrebne samoo ako se na RTG snimcima nađu velike degenerativne promene i ako se pri pregledu nađu bitni neurološki ispadi. Sve ovo se završava u privatnim ordinacijama (rendgen, pregled kod dobrog lekara) za oko 5.000 dinara. Uzgred, nije Vas Tomica ostavio bez osiguranja, nego njegovi partijski i koalicioni drugovi, koji 10 godina nisu učinili ništa da promene sistem zdravstvenog osiguranja i da onima koji su godinama plaćali to osiguranje ili vrate novac, ili daju kartice kojima će takvi pacijenti plaćati zdravstvene usluge... Ali, to je druga i DUGA priča...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori