Nekontrolisan Svrab celog tela jutarnji casovi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
equinoxer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 7:06 am

Nekontrolisan Svrab celog tela jutarnji casovi

Post od equinoxer »

Pozdrav svima ....posto je moj slucaj mozda jedinstven resio sam da iznesem problem na videlo.......
imam problem sto se tice svraba ........koji se javlja iskljucivo u jutarnjim casovima kad me san prekine svrab ...svrbi me ali NE ZNAM GDE ...znaci osecaj da znam da me jako negde svrbi a ne mogu da nadjem gde ......dovoljno je poceti ceskanje i jednostavno svrab ko placebo efekat mislis da je tamo krenes da poceses i shvatis da nije tamo vec negde drugde i tako u nedogled gde mi se san prekida i naravno ceskanje do iznemoglosti i ustajanja iz kreveta inace preko dana nista pre sam imao simptome ceskanje ako ne pocecem svrab prelazi u drugi stepen osecaj stipkanja)na tom mestu svraba i jednostavno poludim i pocnem da se manito cesem po tom mestu naglasavam to je bilo pre sad se smirilo normalan svrab...jako me iritira to i ne znam sta da radim ......i naglasavam da nije stalno
da je kozno oboljenje to bi se videlo .......al ovako pre dva meseca sam isao na pregled tutokompleto mokraca i krv (visi rang)
limfne zlezde abdomen itd SVE JE OK ......

sledece sto se tice mog karaktera ......probleme imamo svi ..kako zbog nemastine tako zbog nezaposlenosti ...znaci nervoza ...
nervno sam razdrazljiv i uvidjam svoje greske i smirujem se ....ali ovo mi se desavalo isto i kad sam bio u ekstra raspolozenju i u ispunjenosti isto me je jutarnji svrab prekidao ......da li su to zivci da li je to nesto trece ne znam .....uglavnom nije cesto .....
da li je alergija ne znam niti znam da li sam uopste alergican na ista .....varim sve sto se tice hrane ne biram niti mi smeta
raspolozenje je poklopljeno s vremenom (meteoropata tako da nazovem)..

moja sledeca dijagnoza...
pre skoro tri meseca imao sam dve operacije melanoma uklanjanje mladeza prvi je bio sa losim simptomom tumora drugi je bio uklanjanje okolnog dela gde se nalazio mladez druga operacija je prosla odlicno biopsija je bila bez losih simptoma.....
znaci vrsio sam preglede tela od A do Sh kako mladeza po telu tako i limfnih zlezda sve je u redu kako krvi od obicnog vadjenja do alkalne fosfate i proteina 100 sve je ok ....sto se tice mokrace isto tako od obicnog testa do melanina .....sve je ok .....
prvo u svrabu me krene sumlja na ranu koja je promer preko 25 cm i 35 konaca cik cak koji se fino zalecilo jos se vidi crvenilo posumljam na ranu posto je iznad levog kuka malo prema gore a spavam na ledjima krenem od rane NIJE RANA ... i u nedogled
sad ne znam sta vise da testiram a da ne posumljam na nesto ....pitam KAKO TO IZLECITI ili ako ne kako ublaziti
da li je to do sapuna (koristim ove kvalitetnije)
da li je to do isusenosti koze
da li je to zbog gljivica nama nevidljivim za oci bez reakcija ..i dovoljna je toplota kreveta da se one adaptiraju ..
.da li je to do zivaca
da li je do odece spavacice (mada sam i skidao majcu i tako se ususkao isti simptom)

e da i da naglasim da sam svetle teni (osetljivost koze kako na sunce oci plave pa i sunceva svetlost iritira )

nadam se da sam dao adekvatnu dijagnozu za realizovanje odgovora od strane strucnjaka za ove vrste nazovi bolesti.....
Odgovori