masno jastuce na kolenu kod deteta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
mraonicus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 9:03 pm

masno jastuce na kolenu kod deteta

Post od mraonicus »

Mojoj devojcici od 4g,koja od pre 2g ima dijagnozu juvenilnog artritisa,i leci se na Institutu za majku i dete,se naizgled razlikuju kolena...desno koje je pocelo povredom,nosenjem longete itd i na kraju konstatovana pomenuta dijagnoza,ima u donjem desnom uglu(gledajuci ocima deteta) masno jastuce(mekani deo kad se pipne prstima,ispod casice), koje cini celo koleno elipsastog izgleda,dok levo koleno koje je takodje u naletu bolesti pre 2g bilo oteceno,nema masno jastuce i okruglog je oblika...napominjem da od pocetka bolesti kako je pod terapijom mtx devojcica nema niti jedan problem sa kolenima,ni boli,ukocenosti,ogranicenih pokreta nista...kad pipnem taj deo,koji je cini mi se pod kozom,kao da ga pod prstima mogu pomerati malo levo desno...nista je ne boli i uzasno je aktivna motoricki...samo se pitam hoce li se resorbovati i jeli uobicajno da deca imaju ove masne tvorevine (koje mi se cini tu postoje da akumuliraju njihove brojne padove...)?Jos jednom nagasavam, masno jastuce se ne nalazi na pateli nego dole levo,na desnom kolenu, gledajuci mojim ocima kad posmatram dete...zna li neko nesto o ovome???
Odgovori