Postovani,
18. 08 ove godine sam imala pad pri kom sam zadobila povredu levog rucnog zgloba. dijagnoza koja je napisana na prvom nalazu i potvrdjena posle na kontroli je fractura radii in loco typico 1.sin
na prvoj kontroli koju sam imala posle snimka lekar je rekao da je sve ok i da ruka lepo zarasta i nakon 4 nedelje, 16 septembra su mi gips skinuli. saku, sada nakon cetiri dana mogu da pomerem gore i dole, kao i sa leve i desne strane sa tim da male bolove osecam kada saku pomeram na desnu stranu, a lekar rekao da ce biti potrebno vremena da se funkcija ruke povrati mene brine jedna stvar i imam jedno pitanje. naime ono sto me brine je to sto ruku ne mogu da ispravim tako da mi unutrasnjost sake dodiruje povrsinu na koju bi ruku zelela da spustim, pa me zanima da li je to normalno i da li bi trebala da brinem?
a pitanje se odnosi na to, neki prijatelji koji su imli razne prelome savetovali su mi da odem kod nekog ko bi mi ruku dobro, da se laicki izrazim, razvuka i istegao da bi mi bilo lakse na fizikalnoj terapiji,
ja sad nisam sigurna da li to da radim i da li je normalno to sto u ruci imam bolove pri ispravljnju sake.
hvala vam unapred na savetu
prelom rucnog zgloba
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: prelom rucnog zgloba
Nikakvo nadrilekarstvo, nameshtanje, istezanje i lomljenje ne dolazi u obzir! Ne moze niko da vam zabrani naravno ali bilo kakav agresivan polozaj ili aktivnost i manipulacija mogu dovesti samo do ponovnog preloma ili komplikacija u vidu ugrozavanja cirkulacije i stvaranja ishemjske atrofije kosti koja je jako chesta ko dovog preloma. Vi mozete ici kod koga god hocete ali niko za zdravim razumom vas ne bi savetovao da posle preloma idete da vam neko nameshta ruchni zglob!!!
Odmah pochnite za fizikalnom terapijom, oporavak je individualan i zavisi od vase saradnje sa terapeutom i time kada cete pocheti sa terapijama! Obichno je u pitanju duplo vremena za oporavak, uz fizikalnu terapiju, od vremena koji ste proveli u imobilizaciji, tj ako ste bili u gipsanoj imobilizaciji 3 nedelje bar 6 nedelja posle skidanja gipsa treba da se primeti znachajan oporavak, pa sve do 3-6 meseci potpunog oporavka! Naravno oporavak ce biti dinamichniji i kalitetniji ako radite sa terapeutima!
Odmah pochnite za fizikalnom terapijom, oporavak je individualan i zavisi od vase saradnje sa terapeutom i time kada cete pocheti sa terapijama! Obichno je u pitanju duplo vremena za oporavak, uz fizikalnu terapiju, od vremena koji ste proveli u imobilizaciji, tj ako ste bili u gipsanoj imobilizaciji 3 nedelje bar 6 nedelja posle skidanja gipsa treba da se primeti znachajan oporavak, pa sve do 3-6 meseci potpunog oporavka! Naravno oporavak ce biti dinamichniji i kalitetniji ako radite sa terapeutima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.