Kreatinin i bilirubini - Povecani!
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
Kreatinin i bilirubini - Povecani!
Molim za pomoc!
Sin mi je radio lab.pretrage. Rezultati pretrage:
Urea 5,8 ref.vrednost 2,9-7,2
kreastinin 105 ref.vrednost 60-110
Ovo me posebno brine /kreatinin/ dosta visok s obzirom da on ima samo 26 godina.Sta je uzrok tako visokog kreatinina i kako ga smanjiti?
Bilirubini isto visoki vec godinama, uvek iznad dozvoljene granice od 21
Njegovi su stalno iznad toga , i idu iznad 30 i vise.
Direktni bilirubini isto uvek povecani.Dozvoljena vrednost od 0.0 do 3,4. Njegovi su stalno iznad toga. Idu i do 5,8. Ostalo je sve u redu.
Molim za pomoc!
Tuzna majka
Sin mi je radio lab.pretrage. Rezultati pretrage:
Urea 5,8 ref.vrednost 2,9-7,2
kreastinin 105 ref.vrednost 60-110
Ovo me posebno brine /kreatinin/ dosta visok s obzirom da on ima samo 26 godina.Sta je uzrok tako visokog kreatinina i kako ga smanjiti?
Bilirubini isto visoki vec godinama, uvek iznad dozvoljene granice od 21
Njegovi su stalno iznad toga , i idu iznad 30 i vise.
Direktni bilirubini isto uvek povecani.Dozvoljena vrednost od 0.0 do 3,4. Njegovi su stalno iznad toga. Idu i do 5,8. Ostalo je sve u redu.
Molim za pomoc!
Tuzna majka
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Kreatinin i bilirubini - Povecani!
kreatinin i nije povecan,vec je na gornjoj granici,dali je radio ultra zvuk abdomena,ili neko drugo snimanje?meni su bilirubini konstano visoki oko 40 a to se pripisuje zilbertrovom sindromu,prilikom vecih aktivnosti,moslim na fizicke se povecavaju bilirubini,inace,jetra mi je skroz ok...
Da, radio je UZ abdomena i bubrega. Nalaz je dobar, sem sto mu je pronadjen kamenac u zuci.
Mene brine zasto mu je kreatinin tako visok i sta je to sto ga podize? Kako zaustaviti njegov rast? On ima tek 26.g.
Unapred hvala!
Mene brine zasto mu je kreatinin tako visok i sta je to sto ga podize? Kako zaustaviti njegov rast? On ima tek 26.g.
Unapred hvala!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li koristi neke preparate za rast mishica, trening?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dugo je isao u teretanu.Nikad mi nije rekao da je nesto koristio, mozda i jeste ali ja za to ne znam. Sta od tih preparata povecava gore pomenute vrednosti?
Unapred hvala i srdacan pozdrav!
Unapred hvala i srdacan pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
Pa sam kreatin koji se najcheshe i koristi tokom treninga.
Pitajte ga da li je ikad koristio neki od preparata dok je trenirao, malo je mushkih osoba koje aktivno idu u teretanu a nikad ne probaju takav ili slichan buckuris kako bi pre dobili 'masu'.
Pitajte ga da li je ikad koristio neki od preparata dok je trenirao, malo je mushkih osoba koje aktivno idu u teretanu a nikad ne probaju takav ili slichan buckuris kako bi pre dobili 'masu'.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pitala sam sina za kreatin i ostale supstance. Rekao mi je da to nikada nije koristio niti bi.
Sada sam jos vise zabrinuta,zbog njegovih nalaza.
Sada sam jos vise zabrinuta,zbog njegovih nalaza.
- tamaraft
- Stalni član
A sto zapravo brinete kada su i urea i kreatinin u granicama normale???
Postovana, brinem jer je kreatinin na gornjoj dozvoljenoj granici, a njemu je tek 26 g.Ne znam da li se starenjem i kreatinin povecava ili ne? Zapravo brine me da li je to obolenje biubrega ili ne.Bilirubini su stalno povecani kako ukupni tako i direktni.Mnogo brinem.Kada bi na ovom ostalo i moja briga bi bila znatno manja.Ne znam sta utice na povecanje i jednog i drugog?Cime ih zaustaviti da ne idu na vise?
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
nema potrebe da brinete,nista nije alarmantno...ako je na uz-u sve ok onda nema reci o otkazivanju bubrega,jer da oni nisu u redu onda bi otisao kreatinin gore,ali posto je on normalan a i bubrezi su mu u redu,onda nemate potrebe da se brinete,ne mogu kod svakog coveka biti 60,njemu je mozda normalno da budu preko 100 nije to nista strasno...a za bilirubine,i ja imam visoke bilirubine,takodje mi je jetra skroz ok,tako ni za to ne treba da se brinete,jer jaaaaaaaako puno ljudi ima hyperbilirubinaemiu ako sam dobro napisao,odnosno visoke bilurubine...neka pije samo puno vise tecnosti 2-3 litre pa nek opet provei analize...
Postovani Slavko, ogromno hvala upucuje Vam zabrinuta majka.I sama imam mnogo zdravstvenih problema, zato tolika briga za mog sina.Hvala na toplim recima i recima ohrabrenja. Puno Vam zdravlja zelim, i neka Vas samo sreca prati u zivotu!
mene brinu moji bubrezi.kreatinin mi je 228 ureja 8,3 bjelancevine pozitivno + bubrezi su mi losi desnog skoro da i nema.molila bi da mi nesto kazete u vezi kreatinina i koliko smijem piti tecnosti dnevno.hvala
kreatin nije iznad granica...malo je povećan al zbog fizičke aktivnosti kao što ste rekli i sve u granicama nrmale... za odrasle ljude sasvim prihvatljivo... steroidi npr znaju dići kreatin, al ovo su ipak preniske granice za to... tako da je to od aktivnosti...
nadalje urea uredna što znači da nema nikakvih bubrežnih oboljenja...
sad... primjetih da ste napisali da ima kamence u žuči... bilirubin zna se podić kada postoji opstrukcija žučnih puteva... eto... ništa alarmantno ni opasno...sve je u redu...ako bude problema s kamenom kod kirurga i to je to...
nadalje urea uredna što znači da nema nikakvih bubrežnih oboljenja...
sad... primjetih da ste napisali da ima kamence u žuči... bilirubin zna se podić kada postoji opstrukcija žučnih puteva... eto... ništa alarmantno ni opasno...sve je u redu...ako bude problema s kamenom kod kirurga i to je to...
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.