Pre nekoliko dana otišao sam kod dermatologa zbog problema sa aknama (uglavnom na čelu) na licu koje su se iznenada pojavile u većem broju.Problem sa bubuljicama imam od srednje škole ali se sve to dalo sanirati gelom za čišćenje lica i antiakne hidratantnom kremom.Do skoro sam koristio bemzoil-peroksid gel, ali nije više davao rezultate kao pre. Naime, lekar je konstatovao Seboreični dermatitis i prepisao mi upotrebu metronidazol gela koji inače ostavlja tanak film preko kože i zateže mi lice (preko dana) i suspenziju ihtiona (ihtion,kaolin,glicerol i cink-oksid suspenzija) koju nanosim uveče.Međutim, meni se stanje drastično pogoršalo.Sad imam više bubuljica nego što sam imao pre primeneterapije.Lice se još više upalilo a bubuljice su se pojavile na obrazima i na bradi.Izgleda jako ružno.Šta da radim i kome da se obratim za pomoć?
Inače, vodim računa o higijeni lica (gel za čišćenje,krema,tonik za lice povremeno,ne diram lice rukama) i ishrani-jedem povrće,voće, često uzimam vitaminsko-mineralne suplemente (vitamini+minerali+L-karnitin i žen-šen u jednoj tableti), redovno pijem po 2g ribljeg ulja (omega3-masne kiseline) a od skoro sam na detoks programu zelenom glinom.
Nije mi jasno šta se i pored sve moje brige za zdrav način života dešava sa mojim organizmom.Znam da se s.dermatitis ne leči ali zbog čega mi se stanje pogoršalo već posle prve primene terapije.
Verovatno su hormoni u pitanju, što je dermatolog potvrdio, ali nisam dobio ništa što bi delovalo na uzročnika- testosteron.
Stoga vas molim za savet.Pozdrav
Seboreični dermatitis-savet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Seboreični dermatitis-savet
Zašto niko ne okuša da odgovori?Pa valjda još neko leči saboreični dermatitis.
Evo ja cu ti pokusati odgovoriti,ja imam sb na kosi,sada mi je pod kontrolom ali trazim jos nacina da ga ako Bog da skroz uklonim...
Moj savjet tebi je da se klonis nekih medicinskih preparata i hemije jedno vrijeme i da pokusas ishranom nesta postici,primjera radi nemoj jesti slatko,to ti sigurno utice na stvaranje dodatnih masnoca,jedi sto vise voca,pravi vocne salate,povrce pa cak i uzmi dodatke sa tabletama i ako vec moras mazat uzmi nesta prirodno tipa kamilica,probaj ovu terapiju pa mozda ti i bude kakav rezultat....
Moj savjet tebi je da se klonis nekih medicinskih preparata i hemije jedno vrijeme i da pokusas ishranom nesta postici,primjera radi nemoj jesti slatko,to ti sigurno utice na stvaranje dodatnih masnoca,jedi sto vise voca,pravi vocne salate,povrce pa cak i uzmi dodatke sa tabletama i ako vec moras mazat uzmi nesta prirodno tipa kamilica,probaj ovu terapiju pa mozda ti i bude kakav rezultat....
Moj suprug ima SD po kosi, licu i grudima. Poslednjih meseci mu se stanje veoma popravilo uz prirodne suplemente Vision International People Group + blage hidrantne kreme + 2.5-3l vode na dan + koliko-toliko izbegavanje slatkisa. Postoje dani kada niko ne bi ni primetio da on ima bilo kakav problem sa kozom!
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
Hvala na savetima.Pokušaću ishranom da utičen na problem.Nije mi teško da se umivam čajem od kamilice i žalfije.Kreme(komercijalne) ne smem da koristim.Kako reče dermatolog mogu na njih da zaboravim jer ću imati bubuljice i u sedamdesetoj godini.
Javi kako je proslo